Tăriceanu, despre răspunsurile lui Coldea: Încearcă să eludeze adevărul

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că intervențiile și răspunsurile date de fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, în Comisia parlamentară de control al SRI, au fost complet inadecvate și încearcă să „eludeze” adevărul despre protocoalele SRI cu alte instituții.

„Sincer să vă spun nu am urmărit săptămâna trecută. Fiind Săptămâna Mare mai aveam și alte probleme pe agendă. N-am urmărit, n-am participat, nu sunt membru al Comisiei SRI. Însă din informațiile pe care le-am făcut și din declarația făcută de președintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, rezultă că intervențiile și răspunsurile domnului Coldea au fost total inadecvate, prin modul de comportament, prin răspunsurile pe care le-au dat, prin care încearcă de fapt să eludeze adevărurile care trebuie spuse în fața Comisiei, pentru că acesta este rolul acestei comisii, de a verifica legalitatea funcționării Serviciilor în România”, a afirmat Tăriceanu marți, după ședința Biroului permanent al Senatului.

În ceea ce privește amenințările făcute de Florian Coldea, șeful Senatului a spus că acesta vrea să inducă ideea că nu exte posibilă desecretizarea tuturor protocoalelor încheiate între SRI și alte insituții din sistemul judiciar, pe motiv că acest lucru ar afecta siguranța națională.

„Am văzut în presă după aceea acele amenințări și e o chestiune care sigur cei care avem experiență politică ne face să zâmbim. Adică încearcă să inducă ideea că desecretizarea protocoalelor aduce atingere problemelor legate de securitatea națională. Eu am să pun o simplă întrebare. În Statele Unite, care se confruntă cu un pericol infinit mai mare, concret, pe teritoriul ei și în alte părți, cum rezolvă problemele fără ca să aibă aceste protocoale? În aceste protocoale stă cheia rezolvării problemei. Eu cred că atât Codul penal, cât și Codul de procedură penală sunt suficiente, fără să fie nevoie să aadăugăm la lege. Dacă este nevoie de adăugat la lege, acest lucru este atributul exclusiv al Parlamentului și al nimănui altcuiva”, a completat Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat, joia trecută, pentru a doua oară, de către Comisia parlamentară de control al SRI. La finalul audierii, acesta a făcut câteva declarații, citind de pe foaie și încheindu-și discursul cu următoarele afirmații: „Cred că e momentul potrivit să reamintesc un celebru personaj biblic care în urma cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrurile nu s-au putut repara şi răul făcut nu a putut fi reparat. Evident, ca orice trădător, destinul lui a sfârşit tragic. Din această perspectivă constat cu îngrijorare faptul că unii, în mod vizibil, practică, astăzi, acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba mai mult, chiar par să îşi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie a statului român. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi la altfel de personaje”, a spus Florian Coldea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Exemplul lui Coldea e inadecvat. Destinul lui Iisus nu a fost determinat de Iuda, ori de trădarea lui, ci de Tatăl Ceresc, care Și-a trimis Fiul să mântuie prin jertfa Sa omenirea. Iisus și-a recunoscut încă o dată menirea, atunci când în Grădina Ghetsemani a rostit: „Treacă de la Mine acest pahar”. Iuda n-a fost decât o simplă unealtă prin care s-a făptuit vrerea Domnului. Uneltele n-au vină, Iar Tatăl Ceresc nu poate fi tras la răspundere pentru hotărârea Sa.

    • Sigur ca da , Tatal Ceresc e membru CCR si bineinteles ca nu poate fi tras la raspundere !

    • Băi, ne mai leși cu basmele tale? Asta cu nașterea și învierea a fost cel mai tare moment de iluzionism din istorie, ca să ia secta lui jesus conducerea lumii.

    • Tariceanu NU stie nimic de Protocoale, evident, nici el nici Basescu!
      Curati si nevinovati!
      Acest Taricenau NU spune un cuvintel despre faptul ca Hotararea CSAT nr 17/2005 care a stat la BAZA Protocoalelor SRI cu TOATE Institutiile statului a fost Adoptata cand el era Premier si Vicepresedinte al CSAT!
      Ca pe Hotararea aceea vom vedea Semnatura lui Tariceanu ca Vicepresedinte CSAT si a lui Basescu, ca Prsedinte CSAT, desi azi amandoi acesti mincinosi se JURA ca habar NU au avut de Protocoale!
      Rusine, Alesandra Stoicescu care NU a intrebat nimic despre Hotararea CSAT nr 17/2005!
      „Plenul CSM a decis, în şedinţa de miercuri, transmiterea către CSAT a unei solicitări de comunicare a Hotărârii din 2005 care a stat la BAZA Protocoalelor. Consiliul a cerut protocolul încheiat în 2003 între SRI şi PNA, dar şi un punct de vedere de la MJ privind protocolul SRI-PÎCCJ.”
      http://www.mediafax.ro/social/csm-cere-csat-comunicarea-hotararii-din-2005-care-a-stat-la-baza-incheierii-protocoalelor-solicitari-si-catre-piccj-ministerul-justitiei-instante-update-cerere-si-din-partea-comisiei-sri-17119852
      Oare Tariceanu „isi va asuma”, asa cum azi ii cere Uniunii Europene, desi Hotararea CSAT din 2005 are Semnatura lui?!

  2. Hei, agentu’ lu’ davai ceas,”calin anton…inima zburdalnica”, deja itzi „tremura izmenele” ca nu cumva coldea sa de cu nume si prenume pe tradatorii de tara si i-ai si sarit la „beregata”!

  3. Tariceanu, tu faci parte din anturajul fostei familii reghale straine, careia ii esti loial 100 %, nu te mai amesteca ca „musca-n lapte” in problemele noastre „mimand ” un interes care nu exista. Singurul taui interes este „crearea si extinderea privilegiilor celor deja privilegiati si a tradarii si vanzarii Romaniei si romanilor fostei familii regale straine. Loialitatea ta fata de Romania si poporul roman este ZERO.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.