Teodorovici a pus gând rău plicurilor

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că Fiscul cheltuie anual zece milioane de euro pe plicurile pe care le trimite contribuabililor, anunțând că vrea ca înștiințările să fie trimise în format electronic.

„Vă dau un exemplu așa, ca timp de cheltuială care trebuie să dispară urgent din zona publică. Fiscul știți că trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală pe această zonă este undeva la 10 milioane de euro. Un total nejustificat. Adică putem să aplicăm aici clar o măsură care să ducă la evitarea trimiterii prin poștă a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori, cei care sunt vizați nu le ridică de la Poștă. Noi emitem, dar ei nu ridică și atunci este un exemplu mic, dar cumulat cu altele, veți vedea că sunele sunt foarte mari”, a spus Teodorovici, la Parlament.

Ministrul de Finanțe a precizat că va analiza ce se poate face pentru ca toți contribuabilii să poată comunica online cu Fiscul.

„Va fi un set de propuneri, îl discutăm la nivelul conducerii Guvernului și vom comunica public toate aceste măsuri. Cei care spuneți că nu au (Internet – n.r.), eu am următoarea abordare, repet, suntem în secolul XXI, într-un an destul de avansat. Nu putem să ținem o țară pe loc pentru unii sau alții. Vom vedea pentru fiecare zonă în parte ce se poate face la nivelul administrației centrale și locale, pentru ca toți cei care sunt contribuabili să aibă acces să poată să comunice online cel puțin cu zona de Fisc. (…) O să vedeți că soluțiile vor fi și pentru zonele din vârful muntelui. O să vedeți cât de frumos le așezăm în practică”, a adăugat ministrul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Daca s-ar uita dl ministru aici, l-as informa ca la Casa de Pensii sector 3 mi s-a calculat o pensie de 1(UNU) leu. Nu ma intereseaza daca au calculat corect sau nu, ci faptul ca i-am spus directoarei adjuncte, care m-a primit in audienta, sa NU MAI CHELTUIASCA 3 LEI CA SA-MI TRIMITA UN LEU, CA NU-L RIDIC, nu-l revendic. editat a zis ca NU-I DA VOIE LEGEA. Adica, LEGEA NU-I DA EI VOIE sa RENUNT EU la acel leu?!?

    • La cat esti de batut de Dumnezeu,atata meriti!Nu ai muncit toata viata,ai stat la rand sa votezi PSD!

  2. Inștiințările vor fi trimise în format electronic, iar cine n-are PC, va primi unul in rate, pe 10 ani, achizitionat de la una din firmele lui Ghita. Daca nu-si permit ratele, instiintarile le vor fi trimise prin porumbei calatori

  3. Mare „capacitate” e orlando-ciubuc, va rezolva si cu plicurile cum a rezolvat si cu bacshishu si cu aceiasi logica!

  4. Plătesc de mai mulți ani, majoritatea facturilor, în format electronic. Am setat opțiunea pentru această formă. Cu toate acestea cutia poștală este mai mereu plină cu facturi, de la aceiași agenți economici. Penibil este faptul că unele din ele sunt imprimate apeluri de genul ” Să protejăm pădurea folosind sisteme electronice de plată”. Am solicitat mai multor societăți să nu mai trimită facturile și pe suport de hârtie. Răspunsul a fost năucitor: „momentan nu avem această posibilitate, vom analiza propunerea dv.!” NOAPTEA MINȚII !

    • Romania nu mai are Combinate de ceuloza si hartie, deci nu se fabrica hartie, padurile se taie pt. peleti de austrieci si pt. placi aglomerate de suedezi. Nu toata lumea este dornica la varsta a III a sa folosesca net-ul, in acelasi timp nu este recomandat sa „deschizi” o adresa necunoscuta pt. ca poti primi „o gripa” pentru care nu exista „vaccin”, uneori lucrurile par simple on-line, dar asta nu te protejaza de curiosi…si nici nu-i sigur ca vei observa/citi toate mail-urile eu am mii necitite si sunt multi in aceasta situatie…

  5. Va trebui să-i cumpăr un calculator tatălui meu și să plătesc un operator calculator pentru a utiliza calculatorul. Presupun că intră totul la cheltuieli deductibile. Să recomanzi utilizarea calculatorului, înțeleg. Nu înțeleg cum niște oameni care au capacitatea de a lucra cu calculatorul sunt atât de tâmpiți și cretini încât vor să impună utilizarea acestuia de către persoane care pe lângă faptul că nici măcar nu văd ce bagă-n gură, toată viața lor au lucrat cu coasa, secera și sapa. Au două clase făcute la zi și restul până la opt, la fără frecvență și absolvite când au împlinit 50 de ani. Se pare că nivelul lui Teodorovici este sub cel al lui Mișa. Și eu care credeam că nivel mai scăzut decât al lui Mișa pentru un ministru nu e posibil…

  6. Fiecare cu boala lui si din pacate avem multi bolnavi.Problema ,ca uneori ,se abuzeaza de folosirea plicurilor este reala si costa bani dar pentru simplu motiv ca cineva incerca sa gaseasca o solutie nu cred ca merita sa fie injurat.Hai sa gasim solutii,nu injurati,faceti propuneri.Se pare ca foarte multe tin de functionarii care lucreaza pe acolo,de exemplu,plataesti la timp toate impozitele dar un functionar a gresit la un calcul si mai ai de dat doi-trei lei,nu ai de unde sa stii, dar dupa o perioada de timp primesti un plic destul de gros si constati ca esti executat silit pentru acesta suma-plic si alte trei coli A4 plus bani pentru executor si jurist( nu stiu cit la suta ca a recuperat prejudiciul),cit o costa? si vinovat este ministrul….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.