Toader, replică pentru Lazăr: Evaluarea procurorilor de rand înalt, nu a regulamentului CSM

tudorel-toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine, într-o postare pe Facebook, că „procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii și nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii”.

„O regulă elementară ! Procedura de evaluare a procurorilor de rang înalt se realizează în baza legii și nu a regulamentului CSM, în măsura în care acesta cuprinde norme contrare legii ! La nivelul ministerului justiției se realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de locuitori și numărul de magistrați, în statele membre ale UE”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Reacția a venit după ce procurorul general Augustin Lazăr a declarat, într-un interviu, că ministrul Justiției a trecut linia roșie a separației puterilor în stat prin faptul că nu ar fi respectat procedura de revocare a procurorului șef DNA. Mai precis, Lazăr a afirmat că Executivul s-a erijat în denunțător și apoi evaluator al activității DNA, ceea ce ar încălca procedura.

O opinie pe acest subiect a avut și prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a declarat joi, la București, că verificarea activității magistraților trebuie făcută de magistrați, nu de politicieni, iar din punctul de vedere al Comsiei nu este nimic în neregulă cu justiția.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene s-a întâlnit joi, la București, atât cu ministrul Justiției Tudorel Toader, cât și cu șefii de Parchete, printre care Laura Codruța Kovesi.

Discuțiile oficialului european cu prezentanții Justiției au avut loc în contextul în care ministrul Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului șef al DNA. Secţia pentru Procurori a CSM a dat aviz negativ solicitării ministrului Justiţiei, Klaus Ioahnnis fiind cel care va decide dacă apropă sau nu revocarea procurorului şef al DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

44 de Comentarii

  1. Este evident ca, mister Frans s-a spalat pe mani ca Pilat din Pont! Sau a dat-o cotita ca la Ploiesti! Cred ca pana la Paste cineva va fi sacrificat! Depinde de catre cine si la comanda cui!

  2. e bine ca le explicati ca la repetenti pentru ca lumea trebuie sa inteleaga ca ministerul public si dna sint conduse de submediocri din punct de vedere uman si profesional. da nu mai bine dle Toader propuneti schimbarea porcurorului general pe motiv de incompetenta? deja ii explicati lucruri care se presupune ca le stie…

    • Ai primit ajutorul de somaj luna asta ? Daca da,cumpara-ti antidepresive!daca nu,foamete…

    • Dar ce ne facem cu postaci ca acest cata , un ” submediocru uman” ( cam prea dulce sintagma pentru o nulitate perfecta ca tine , mai cata).

    • @Si,se puede

      am primit si ajutorul de somaj si salariul si cotizatia pe postari si banii de la tiraspol si de la moscova si phenian. vrei sa te cumpar? te cumpar ca sa te eliberez de tine insuti, sa dobindesti si tu in fine libertatea. cred ca si tu esti satul de timpeniile pe care debitezi. ce zici?

    • auzi, mai prietene tovarasci Nasty, daca ai preluat nu stiu ce slogan separatist idiot ,ai impresia ca pacalesti pe cineva ca esti altceva decat un puliglot? ti-am raspuns cat se poate de elegant si de civilizat , alintandu-te tot in catalana : cabron-meon-marincon, dar e limepede ca lista cuvintelor cuonscute de tine este mai scurta decat sloganele din doua vorbe ale trepanatilor @rezist. asa ca nu te mai da inteligent si ia de la basescu aici: hasta luego pobre ijo de puta y que te sinco tu cane per culo.

    • @Cata : ai dreptate, numai ca Toader nu-i poate revoca pe-amândoi în acelasi timp. Lazar e senil, se pomeneste vorbind în favoarea unui clan care deserveste si justitia, si tara. Al procurorilor, adica, ori incompetenti, ori de rea-vointa, ori ambele (pentru ambele, KoveSSi-i exemplul cel mai bun).

    • Si se puede que te cacho per la bocca, maricon! Ce se intampla, Statul Paralel nu exista!
      MM a fost judecatorul sindic care a masluit procedura de insolventa pentru transferul ilegal , fara contract de vanzare-cumparare,fara notar, fara acontare, fara bani lichizi, fara conturi, fara LC , fara acordul partilor, transferul de la Schwarzenberg la AF Seku, Kioru & Gushatu . Tot MM i-a revenit si onoarea de a rezolva sesizarile privind neregulile din dosarul privatizarii Realitatea TV si tot ei i s-au respins de catre CSM , sectia Juzi, 17 sesizari penale pt. incalcarea Legii!!!! Nu-i asa ca au dreptate toti pigmeii retardati care se dau de ceasul mortii ca Statul Paralel nu exista ? Pai , nici Atlantida , nici OZN-urile nu exista . Cu ultimele doua suntem de acord, cu prima insa e de domeniul evidentei ca exista o alta dimensiune , un univers paralel din care ni vin extra-terestrii si ne reguleaza la Justitie,noaptea cand Oarba , Lula si DNA doarme si ele ! Ce perversiune !

  3. Lazar se dovedeste incaodata ca este un incompetent , nu s-a debarasat de ideile de procuror comunisT.
    Constitutia noastra specifica clar : procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei / Pentru acest cap sec nu e clar ? . Ce se poate face ? Sa fie revocat urgent /

    • Te rog mai mult respect !Azi e ziua Sfantului Toader, patronul colivelor!Sa speram ca sarbatoreste….

    • Lazar de la Rusca ne convinge definitiv ca a facut Dreptul la seral, fara scoatere din productie , deci i-a fost foarte greu cu cartea…Totusi, el e mai bine decat baschetablista care facu pasi, dreptu’ dupa stangu ‘, la Fara Frecvenat ,dat fiind ca era mai mult in deplasare sau cantonament.

  4. Este de inteles ca regulamentul csm e mai tare ca Legea .Atunci de ce se mai fac legi ? Poate niste procurori ar putea explica!!! La calendele grecesti!!!!

    • „Atunci de ce se mai fac legi ?”
      In Romania de un an si jumatate se fac legi ca sa scape unii parlamentari de puscarie.

  5. CUM POATE OARE CEI DE LA UE, AMBASADELE SI ALTE INSTITUTII OCCIDENTALE SA NU VADA ABERATIILE CARE LE SPUN SI ILEGALITATILE CARE LE FAC KOVESI , LAZAR SI IOHANIS SI MAI CURIOS CUM SE POATE SI DE CE-I SUSTIN(sau exista alte interese….)???????

    • Oare cum de nu gandesc UE si ambasadele precum Antena 3 si RTV? E simplu, nu vorbesc din frica de puscarie, precum patronii si invitatii acestor televiziuni… Nu te mai uita la emisiunile lor si ai sa vezi ca lumea redevine inteligibila. Altfel, va trebui sa crezi ca exista o conspiratie UNIVERSALA impotriva romanilor (ceea ce, dealtfel, este parerea multor comentatori pe site-ul acesta)…

  6. Domnul ministru de la justiție este utilizator Facebook, ca și Tăriceanu și Traian Băsescu, de altfel, pentru care, dacă scrie pe Facebook, ce mai contează regulamente, legi, etc. ? Evaluarea este destinată CSM care și-a exprimat votul?

  7. Sunteți convinși că seralistul rural Lazăr , activist de bază al curetului neofascist în Romănia , va pricepe ? Să nu uităm în ce context și cu ce concurs infracțional a ajuns șăf … !

  8. Dorel de la justitie esti o nulitate absoluta. Dorel, ai ajuns de rasul curcilor pentru ca spre deosebire de Kovesi si Lazar, nu esti in stare sa comunici, nu esti in stare sa argumentezi folosind articolele din Constitutie, sa citezi legile exact cu numar si articole si sa explici legea pe intelesul tuturor cetatenilor. Pe baza caror legi se face evaluarea procurorilor? Citeaza-le sa ne informam de pe google ca clar tu nu esti in stare sa ne lamuresti. Nu esti in stare sa faci fata intrebarilor jurnalistilor pentru a informa corect opinia publica de diferite orientari politice, tremuri cand trebuie sa raspunzi in fata cetatenilor si jurnalistilor si te ascunzi pe facebook. Eu sunt convins ca nu stii sa explici din cauza ca ai trecut prin facultatea de drept ca PCR-isti prin Stefan Gheorghiu. Ce legaura are UE cu procurorii din Romania? Daca exista asa cum afirmi tu o legatura dintre numarul de procurori si calitatea actului de justitie de ce nu dai mai multi bani din bugetul de la minister pentru cresterea numarul de procurori din sistemul juridic? Schelalaie la UE si dorel si PSD-ALDE si dupa aceea folosesc UE ca scuza pentru lipsa de cunostinte in drept si in orice alt domeniu. Scrie Dorel:”La nivelul ministerului justiției se realizează un studiu comparativ privind raportul dintre numărul de locuitori și numărul de magistrați, în statele membre ale UE”? Ne spune oare Dorel de la justitie ca in loc sa asigure conditii mai bune in inchisoari, personal profesionist si eficient in magistratura, ne cheltuie banii pe stasticii ca sa dea bine la UE? Ce legatura au studiile comparative, numarul de locuitori, numarul de magistrati si UE cu calitatea, corectitudinea si transparenta actului de justie in Romania? Dorele, Dorele, ceata asta pe care o arunci in ochii contribuabilului va sfarsi acoperindu-te pe tine.

    • @Dorele, demisioneaza : nu-i de mirare ca nu pricepi nimica. Te pomenesti vociferând fara nici un rost si haz. Citeste raportul Inspectiei Ministrului, înainte sa te apuce furia scrisului. Si dumireste-te si-n privinta competentelor materiale ale Ministerului Justitiei (parchete, judecatorii) fata de Ministerul de Interne (politie, închisori). Bula n-are capul patrat, nu-i asa, @dorele, demisioneaza ? mai ales ca nu te-ai uitat în oglinda sa vezi „nulitatea absoluta”, si-ai uitat si de „cine zice, ala e!” Te plâng, domnule Nimeni.

    • Hai sa facem alte comparatii : cat este salariul unui magistrat in Romania si in UE!!. Cat e salariul unui medic la noi si in UE!!. Cat e salariul unui profesor universitar in Romania si in UE??. Mai vreti asi alte comparatii??. Cat este pretul unui litru de benzina, al unui kw/h sau al unui metru cub la gaz, la noi si in UE – aici stam cel mai bine, uneori i-am si intrecut!. Apoi facem calculul la salarii si aici ne-am fript!!. In afara de magistrati. Apoi ..tacere si multa vorba pe Dambovitza.

    • In parte sunt de acord ! De ce Livache si Tarry sa nu aibe conditii cat mai bune la bulau,cred ca virgula cu asta ar fi de acord si Ludovic Intaiul,asteptat la mantinela ! Cat despre procureti,s-au porculeti,na ca m-am incurcat,ar trebui totusi storsi putin de nea Tudorel,poate mai iese si ceva zeama de portocala !!!

    • mai anonimule, daca Kovesi 4% plagiatoarea si Lazar care confunda un Regulament (poate fi regulamentul FRF la o adica)
      cu Legea sunt idolii tai , e clar ca esti un postac fara creier ( acerebrat).Nu esti in stare sa porti o discutie cu argumente , conteaza doar spectacolul , care da mai bine pe sticla, la mintea ta totul e ca un meci de box.Asa ca pastreza balele pentru lucruri de nivelul tau , fa bine si elibereaza locul ca puti.
      Marian Padurariu, Iasi

  9. pai schimba legea mai tudorele daca-i stramba, sau asta nu va convine. ca parca nu suna bine ca tu sa ievaluezi apoi tot tu sa dai sentinta, csm sa fie consultativ iar preesedintele notar. ce zici tudorele? stiu ca ti-ar placea. dar poporul si toata europa te-au ievaluat deja, e prea tarziu pentru matale.

  10. Lazarelu e vai mama lui atat cu scoala cat si cu intelegerea…sluga perfecta, si proasta si rea si mereu in fata….

    • @@Cetateanu:sunteti vreo 200-300 de puscariabili cu totul,la 20 milioane de romani,vai de mama ta de cetatean abuzat!

  11. @ Studiul comparativ al indicilor menționați este totuși folositor în condițiile „omogenizării” activităților de integrare în Uniunea Europeană ?

  12. Orice studiu comparativ la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene ar putea pune în evidență, aspectele comune și diferențierile, plusurile și minusurile ? Considerați că astfel de activități de studiere a diferențierilor existente și a evoluțiilor integraționiste ar fi printre cele ce ar fi a fi beneficiare de finanțări din fonduri europene ?

  13. Cum sa susții ca un regulament este mai tare decât constituție și lege?
    Doar pentru atât și as fi propus suspendarea pg.
    Aștepta sa se constate ca acel regulament este neconstituțional și încalcă și legea.

  14. Catre, Dorele, …… Postacule cu rol de insecta subpamanteana, mai scuteste-ne cu comentariile tale imbecile. Priveste-te mai bine dimineata in oglinda, cand te scoli, sa vezi daca nu ti-au mai crescut un rand de coarne, daca nu ti-a mai crescut nasul, apoi, da fuga la DNA ca sa o saruti pe LULUTA. In graba ta , sa nu uiti si de Lazar, ganditorul de la fabrica de conserve imbuteliate din vila de protocol K1.
    Ps.Pana-n 1989 se facea carte.

    • Mintea ta nu este în stare decât să producă grobianisme de individ prost crescut.
      Iar cum bine a zis cineva TwoDorel habar n-are de legislaţie.
      El se poate ocupa cel mult de managementul DNA şi nu de chestiuni care privesc CSM şi Inspecţia Judiciară.
      Vorbeşte fără să gândească Gongorel

  15. Domnule T Toader,
    Trebuie sa faci si o testare lucrari scrise caci acesti indivizi nu au stiinta de carte!
    Trist dar adevarat!
    Veti vedea acum oameni cocotati in virful ierarhiei care au doctorate dar nu stiu nimic la capitolul carte de specialitate-aici a se intelege cea ce trebuie sa stie la absolvirea facultatii de drept!
    Iar acestea trebuie facute public!
    De aici comportamentul lor!
    Sunt de nivelul anilor 1950-1960!

  16. Sunt acelesi personaje din anii 1950-1960 fara stiinta de carte!
    Securistii au avut grija sa promoveze si inainte si dupa 1989 numai mediocri!

  17. Sa mergem la Constitutia tarii! *ARTICOLUL 132 vizeaza:
    (1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei.*. Eu inteleg ca procurorii de rand sunt evaluati de sefii lor, iar procurorii de rang inalt sunt evaluati de ministrul Justitiei, pentru ca ei intra sub autoritatea sa! E clar! sa nu stie domnul Lazar Constitutia tarii? e grav! sa o stie sa nu o respecte? e si mai grav!

  18. @ Remarcați totuși că ministrul de la justiție nu are autoritatea de a impune CSM , care este angajatorul, și al căror aviz este obligatoriu în chestiuni de act fel, conform legii de organizare și funcționare a CSM ?

  19. În loc de „în chestiuni de act fel” , citiți totuși , „în astfel de chestiuni” ?

  20. Dupa revolutie au aparut, in baza unor legi discutabile, tot felul de asociatii profesionale, asociatii care si-au facut apoi (mai mult, ori mai putin, moral si etic – sigur pentru as asigura propasirea si eternizarea propriilor odrasle in aceste bresle) regulemente, regulamente care apoi marlaneste le invoca in rapoarte catre Inaltele Porti, incalcand Lazareste principiile de baza a ierarhizari legislative. Fara a politiza disputa, ministrul justitie are dreptate, dar cum rigoarea, pe plaiurile dambovitene, e relativa si optionala sa nu ne plangem de derapaje cand von intra in postura victimei (si de aceia, spetele juridice, relativ identice, au sentinte si interpretari diferite – is la liberul arbitariu a „facatorilor” de dreptate).

  21. Am revazut filmul „Culoarul mortii”. Un condamnat la „scaun” avea un soricel dresat. Dat fiindu-i destinul si pentru ca se caia si gardienii il tratau omeneste. Unul, insa, sadic si pentru ca bolnav (la cap!), ii „manca” putinele zile ramase /intr-un extaz personal strivindu-i soricelul ramas ultima alinare. Prins de alt nebun la stransoare sadicul s-a pisat pe el. Si pentru nefericire asta a lui fiind calaul „scaunului” i-a aplicat condamnatului solutia lui radicala /neudand buretele pus pe cap i-a provocat si o ardere de viu prelungita. In film, o minune a venit sa-i acorde pedeapsa pe merit. Azi, e unora parca frustrare ca a trecut vremea turcanilor, cu stomatologia la patent si pedichiura cu cleste. Nu stie nimeni daca „dincolo” o fi si iad, cu cazanul cu smoala. Totusi, niste turcani si-au luat azi, dupa decenii, „recompensa”. Augustin asta, de la „hainilii vechi” ale celebrului „Taica”, cand „i-o veni” soroc (ca totusi vine!) o putea sa stea drept sau s-o scapa in nadragi!

  22. „…Frans Timmermans, a declarat joi, la București, că verificarea activității magistraților trebuie făcută de magistrați, nu de politicieni…”
    Daca Timmermans a spus asa ceva, inseamna ca si el nu-i mai mult decat un ‘Lazar’ la nivel european. Legea este SUPREMA in raport cu orice regulament intern de functionare al oricarei institutii! Cine a intocmit un regulament care contravine legii, a incalcat acea lege si ar trebui sa fie tras la raspundere.
    Lazar si Kovesi, cu cat vorbesc mai mult, cu atat isi dovedesc mai mult incapacitatea de a conduce institutiile in fruntea carora au fost plantati.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.