Tudorel Toader: Comisia de la Veneţia a răspuns Înaltei Curţi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi seară, că după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a sesizat Comisia de la Veneţia pe modificările aduse legilor justiţiei, forul european a răspuns că instanţa supremă nu este abilitată să solicite un asemenea aviz.

„Recent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, când a formulat sesizarea la Curtea Constituţională, s-a adresat Comisiei de la Veneţia să-i dea un aviz. Nu ştiu dacă aţi văzut răspunsul. E simplu, trei paragrafe, dar sec, corect şi care denotă altceva. Spune «Vedeţi-vă fiecare de competenţele voastre». Asta citind în subtext. Ce spune Comisia către Înalta Curte? Nu aveţi abilitatea legală, competenţa, nu sunteţi subiect care să întrebe Comisia de la Veneţia”, a declarat Tudorel Toader, la TVR1.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că Guvernul era îndreptăţit să solicite un asemenea aviz, dacă era cazul.

„Nu ministrul cere Comisiei, ci Guvernul, dacă proiectul de lege mergea pe circuitul celălalt. Dacă Guvernul nu a avut pe masă să analizeze proiectul de lege, nu a avut un moment în care să se adreseze că el nu avea pe rol, nu avea pe masă proiectul de lege”, a completat Toader

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

15 Comentarii

  1. ICCJ se bagă unde nu-i fierbe oala și se ține de orice , numai de a face justiție , nu … , proteste , politică , polemici pe FB , protocoale …

  2. Car’va’zica si ICCJ e infectata de statul paralel. PUTE JUSTITIA DIN ROMANIA! D-aia ies papugii aia in strada, ca ei nu pot respira daca nu au haznaua la nas. Si tot d-aia ii tot cheama in strada si MARELE ESCROC IMOBILIAR, ca el NU STIE SA TRAIASCA onest. NICI NU POATE.

    • Sunteti imposibil….de combatut !!! O „mica” precizare: toata aceasta vanzoleala cu iz puturos de falsa implicare civica are un singur scop: impiedicarea, amanarea la maxim a reformelor atat de necesare justitiei…o tara fara o reala justitie e usor de „ghidonat” de stapanii din afara si ajutoarele lor de aici…. caci masa de manevra gasesti usor printre atatia trogloditi& tfl-isti.

  3. Ar trebui sa-i dea forward si sa o trimita urgent si fara niciun comentariu direct la PE comisarei aleia Vera Noname-ova care s-a purtat marlaneste si nu l-a lasat sa deschida gura pe o tema de competenta lui maxima. Chiar daca fusese invitat premierul, acesta putea delega competenta de reprezentare ministrului de resort. PS: Jignitoare atitudine fata de tara si poporul nostru !!!

  4. Iata pe cine platim cu sute de milioane de euro ?!. Ce lovitura de maciuca au primit. Alo, urgent demisia, analfabetilor, nerusinatilor si arogantilor care habar nu aveti de Procedurile Curtii de la Venetia. Cine putea sa ajunga la nasul acestor infatuati care sfidau pe toata lumea. Ce rusine ! Alo, madam Vera Jurova, ce zici fai analfabeto ?! Cat va mai bateti joc de poporul roman. Alo, Jandarmeria, instructie cu furtunele cu apa, bastoane, gaze lacrimogene, catuse, dube si cavaleria calare. Pietele Romaniei au devenit maidane pentru brute primitive ce distrug si timoreaza institutiir legitim alese prin teroare, amenintari si forta bruta.

    • Stimate domn , fizionomia președintei Trancă o poamă afumată parașutată în fruntea ÎCCJ , transpiră un dram de conștiință ? Haideți să le trecem în revistă vitrinele … , toți sunt , împreună cu Macovei , Traian Ungureanu , Koveși , Lazăr , Stanciu , Șelaru … , toți sunt după chipul și asemănarea nenorocirii romănești , cel care i-a inventat … , Băsescu ! Chiar dacă pe Tarcea a confirmat-o Johanis … ! Toți stau ca iepurii în șleau , ca nu cumva să se supere partenerul din Pădure și să le scoată vreunl dintre dosare … ! De unde atîta conștiință de la acești nemernici care se joacă cu destinele romănilor pentru a respecta … protocoalele … ?

    • ai vazut poza cu jurova si soros? asa se explica marlania astora de la bruxelles.

    • Domnule „Zapada” este infiorator. De mai bine de 1o ani ma tot intreb cat mai pot rezista romanii in fata umilintelor, suferintelor si persecutiilor venite din partea unui regim croit si creiat de mintea a doi pshihopati, Basescu si Macovei, indivizi cu instincte de fiare salbatece turbate. Astia nu au nici un Dumnezeu si mila fata de nimeni si nimic, pentru ca doar la infatisarea sunt oameni. Pe unii/unele dintre ei/ele i-am cunoscut si personal sau i-am intersectat prin instantele de judecata, inclusiv pe Tarcea care este o nulitate, {S-Audi doamna Sarmi…za}, cum „legiferau” prin interpretari propii, batjocorind fara nicio teama, institutii fundamentale centrale si locale, justitiabili, Constitutia Rpmaniei, legi organice sau ordinare si alte acte normative, aflate in vigoare. Si totusi, pana cand domnule „Zapada”…?! Cu sinceritate si respect !

    • Domnule „Zapada” este infiorator. De mai bine de 1o ani ma tot intreb cat mai pot rezista romanii in fata umilintelor, suferintelor si persecutiilor venite din partea unui regim croit si creiat de mintea a doi pshihopati, Basescu si Macovei, indivizi cu instincte de fiare salbatece turbate. Astia nu au nici un Dumnezeu si mila fata de nimeni si nimic, pentru ca doar la infatisarea sunt oameni. Pe unii/unele dintre ei/ele i-am cunoscut si personal sau in instantele de judecata, inclusiv pe presedinta ICCJ, care este o nulitate, {S-Audi doamna Sarmi…za}, cum „legiferau” prin interpretari proprii, batjocorind fara nicio teama, institutii fundamentale centrale si locale, justitiabili, Constitutia Rpmaniei, legi organice sau ordinare si alte acte normative, aflate in vigoare. Si totusi, pana cand domnule „Zapada”…?! Cu sinceritate si respect !

  5. smecherii de cartier, ca sa eludeze prevederile Europene si sa faca ei niste legi ca pe vremea lu’ceasca, in care securistii si politrucii sunt peste LEGE!???? doar ca in EU nu merge asa….!

  6. Adica ICCJ habar’ nu are ca adresarea catre Comisia de la Venetia, pentru un aviz, este o aiureala deoarece Comisia de la Venetia a raspuns clar si la obiect: ” Nu aveţi abilitatea legală, competenţa, nu sunteţi subiect care să întrebe Comisia de la Veneţia ”, asa ca in limbaj mai popular ” liber la flaps ” sau si mai clar: ” cantati la alta masa … ca nu e bani schimbati ” ! Vai mama voastra de slugoi ai celor care se amesteca copios si abundent in trebile interne ale ROMANIEI adica: RUSII, AMERICANII, EVREII, FRANCEZII, ENGLEZII, GERMANII sa foloseasca JUSTITIA ca un instrument, o arma politica de a impune in dregatoriile din tara asta amarata gargargii si marionetele celor citati mai sus ! Stima si respect pentru Ministrul JUSTITIEI din tara ROMANIA domnul Tudorel Toader !

  7. ICCJ poate vrea sa stabileasca si relatii diplomatice cu Comisia de la Venetia??Magarul de magar se scarpina…citez „Comisia de la Venetia – sesiunea de lucru din data de 9 decembrie 2017:

    1. Am dat curs invitatiei de prezentare a evolutiilor legislative din Romania referitoare la legile justitiei.

    2. In marja reuniunii, am avut o intrevedere cu domnul Marin Mrcela, presedintele Grupului de state impotriva coruptiei (GRECO) „, a scris ministrul Justitiei, sambata, pe pagina sa de Facebook.”” cand esti sincer,domnule Toader?

    • E ciumati si venetienii! Sunt vanduti rusilor, sunt comunisti! Cat tupeu, cata coruptie pana si la ei! Adicatelea ne mintesti, Curte de la Venetia, ca ce face Dragnea cu legile de pe timpul lui nenea Basescu si gandirea tovarasei Makovei e corect si in spirit european? Ca e bine ca se sterge cu ele undeva? Ca lucrurile sta taman pe dos cu legea si democratia? Ca ce ni se spune pe telefon si noi, #rezistentii, credem, e minciuni? Nu e bine domnule chestor de la Venetia, nu e bine!

  8. De muulta, foarte multa vreme ICCJ este cel mai pervers instrument de teroare si coruptie din Romania!!! Se dovedeste clar acum ca aceasta institutie antinationala este populata de habarnisti incompetenti dar obraznici si agresivi. Poate nu ar fi rau sa vedem si noi cine sunt membrii acestei institutii ajunsa bataia de joc a tuturor. Cam cat de neprofesionisti si prosti sunt membrii ICCJ daca habar nu aveau ca nu au dreptul sa apeleze Comisia de la Venetia! Oameni buni vorbim de INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE DIN ROMANIA!! Cea mai inalta instanta din tara asta!!!Astia toti, membrii ICCJ, sub care pute locul de prostie si aroganta, judeca si condamna in Romania, pe banii noastrii? Vai de noi ce justitie fac astia. Chiar s-au straduit, in prostia lor, SRI-stii sa gaseasca o haita de prosti mai prosti ca ei. Bravos natiune! Bravos Coldea si Dumbrava sau cum ii zice! Meritati sa fiti in fata unui pluton de executie mai mult chiar decat Ceausescu! Sunteti, voi si membrii ICCJ, alaturi de toti tfl-istii, exemplificarea perfecta a vorbei populare din strabuni: prostul nu e prost destul daca nu e si fudul! Si da, ar cam fi cazul ca membrii ICCJ sa-si dea demisia in bloc. Pentru ca, daca nu ati fost in stare sa determinati conducearea ICCJ sa nu faca acel demers la Venetia, dovada de infantilism profesional, nu meritati nici unul sa fiti acolo! Nu va mai crede nimeni, niciodata/ ca aveti capacitatea profesionala sa judecati si sa condamnati oameni! sunteti complet si total DESCALIFICATI PROFESIONAL! Cata vreme veti fi acolo toate hotararile ICCJ vor fi privite, pe buna dreptate, ca fiind penibile si incompetente!

  9. Ce face P.P.E. la Brussel face si statul paralel aici.Cei care si-au vandut tara ,conationalii si sufletul pe bani sorosisti vor vedea cum ciolanul e fum cat de curand ,cind Romania va intra pe drumul modelului polonez care si el e pe modelul prietenului englez.Adica Pa cu directive imposibil de aplicat.
    Romania are sansa de a-i avea pe americani care au nevoie de gazele si petrolul din Marea Neagra.
    In rest Europa standardizata de Merkel si incalzita de gazele lui Putin va dospi ca aluatul pina la saturatie cu libertatea pe care o are de la angrenajul anticrestin #rezist.
    Punct cu ei.!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.