Attila Korodi a declarat că președintele trebuie să respecte decizia CCR

UDMR îi cere lui Iohannis s-o revoce pe Kovesi

Attila Korodi a declarat că președintele Klaus Iohannis trebuie să aplice decizia CCR și să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Totodată, liderul deputaţilor UDMR a mai susținut că dacă deciziile nu ar fi respectate, s-ar ajunge la haos instituțional.

”Orice instituţie care trebuie să îndeplinească o decizie a CCR are nevoie de o anumită perioadă, pentru a-şi califica poziţia, dar a folosi această perioadă şi mă gândesc aici că preşedintele totuşi a vorbit de o perioadă mai lungă decât câteva zile, pentru a face dezbateri publice cu privire la rolul CCR, cu privire la alte elemente, eu cred că deja este prea mult (…). Într-un stat de drept, deciziile trebuie să fie executate, pentru că altfel se creează o breşă şi un haos în toată structura instituţională, care nu mai poate să fie după aceea pusă înapoi la un loc solid în structura instituţională”, a declarat Attila Korodi, pentru RFI.

Ce a declarat liderul UDMR

Mai mult, liderul UDMR a mai susținut că Iohannis poate declanșa o dezbatere publică pe un subiect, dacă asta dorește, dar întâi trebuie să semneze decretul de revocare a lui Kovesi: ”În opinia mea, după o anumită analiză, care, da, trebuie s-o facă preşedintele, trebuie să aplice decizia Curţii şi dacă doreşte preşedintele să aducă după aceea în discuţie şi în dezbatere publică un anumit rol sau o anumită nouă gândire asupra rolului unei instituţii, poate s-o facă”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

9 Comentarii

  1. calm,calm, calm fosrte calm baieti sau aveti de cand sa solicitati „ccr” alipirea transilvaniei la ungaria iar presedintele sa execute
    mai usor cu disperarea fiinda incalcarea legii chiar daca esti judecator tot incalcare a legii se numeste
    iar dupa cate stiu un ordin daca nu este legal nu ai voie sal executi asa dar ne intalnim ……… la dreapta judecata

    • Până la dreapta judecată, bagă niște meditații la lingba gramatică.

    • SINGURUL POLITICIAN ACTUAL CARE ARE O LOGICA PERFECTA LA ACEASTA ora este RALUCA TURCANU.EU pe o scara de 1-10 II acord nota maxima.Domnia Sa a spus ca ce vor sa faca cei de la putere (politica) este „O LOVITURA DE STAT”.CORECT. Si acum vine intrebarea,Cum poti sa soliciti tu PARLAMENT SUSPENDAREA PRESEDINTELUI ROMANIEI pentru o perioada limitata de TIMP numai pentru faptul de nu a-si mai EXERCITA PREROGATIVELE prezidentiale CONSTITUTIONALE fara sa existe un REFERENDUM care sa consfiinteasca prin VOT LEGITIM si OBLIGATORIU, D E M I T E R E A?????????????????????????Cretinism POLITIC!1!1!!!!!!1

  2. deci limba maghiară e mai aproape de limba română decât limba germană, fiindcă ungurul a înţeles „motivaţia” mai repede decât germanul.PAMFLET.

  3. UDMR-ul, care precum stiti, nici macar nu este un partid politic, si care trebuia scos in afara legii de extrem de multa vreme (imediat dupa infiintare, nu trebuia recunoscut), are tupeul si nesimtirea sa ne dea lectii de ce trebuie sa faca Presedintele!
    Oare de ce ? fiindca politicienii lor au taiat padurile Transilvaniei, la ras, fiindca s-au imbogatit si ei pe nedrept ? fiindca atunci cand dna-ul ii urmareste pe buna dreptate, fug si cer azil in Ungaria?
    UDMR-ul si-a batut joc in special de etnicii maghiari din Romania, si apoi, de noi toti, de toti romanii din tara asta!

  4. Korodi, chipurile ecologist si fost ministru al mediului, cum de nu a iesit la inaintare cand Hidroelectrica a refuzat sa respecte decizia definitiva a Curtii de Apel Bucuresti si a continuat distrugerea Defileului Jiului, daca tot este atat de indragostit de respectarea deciziilor judecatoresti?

  5. Cred ca presedintele va semna decretul, dar nu totul e ok!
    Problema grava e ca CCR nu mai este credibila pentru ca in unele decizii a adus adaugiri la legi,s-a substituit parlamentlui
    iar in altele chiar a incalcat Constitutia. CCR este total politizata si contine o majoritate pro PSDragnea. Puneti-va in situatia presedintelui care trebuie sa semneze pentru aplicarea unor decizii politice ale CCR! E dezonorant!

    • si constitutia nu e politică sau poate acum suntem tot republică socialistă sau regat, sau avem camera lorzilor, sau ….deci nu politic s-a aprobat constitutia, sau constitutia noastră e la fel cu a URSS, SUA, GERMANIA, JAPONIA, Arabia Saudită…ce inseamnă politică: o decizie nici măcar majoritară a populatiei( pot să fie 3 milioane de voturi pentru o constitutie şi să o schimbe câţiva).

  6. UDMR intai sa planteze toti copacii care au fost defrisati de anumiti membri ai partidului si dupa aceea sa aiba curajul sa vorbeasca.Kovesi din pacate nu v-a facut nici un dosar cu defrisarile de paduri,din a caror cauza sunt furtuni si inundatii acum in toata tara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.