Unionistului de paradă i se pregătește ceva

Comisii din cadrul Consiliului Societăţii Civile de pe lângă preşedintele Republicii Moldova cer începerea procedurii de declarare a lui Traian Băsescu persona nongrata, anunţă preşedintele Igor Dodon.

Comisiile din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lîngă Preşedintele Republicii Moldova au desfăşurat şedinţe pe marginea acţiunilor desfăşurate pe teritoriul Republicii Moldova de către cetăţeanul român Traian Băsescu, precizează Dodon pe contul său de Facebook.

„Aceste comisii solicită iniţierea procedurii de declarare persona non-grata a domnului Băsescu pe teritoriul ţării noastre”, spune Dodon.

Liderul moldovean prezintă şi un proces-verbal al Comisiei pentru consolidarea statalităţii şi reintegrarea ţării.

Comisia apreciază că Băsescu atentează la suveranitatea naţională a Republicii Moldova, creează impedimente suplimentare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, propagă xenofobia, moldofobia şi rusofobia, creează tensuni în relaţiile interetnice şi adânceşte scindarea societăţii moldoveneşti, creează premise pentru tulburări în masă şi infracţiuni şi seamănă neîncredere în valorile naţional statale ale Republicii Moldova.

Comisia cere modificarea legislaţiei privind securitatea naţională, argumentând că în toate statele europene, inclusiv în România, activitatea  persoanelor împotriva suveranităţii, independenţei ţării se consideră risc, atentat, crimă gravă împotriva statului şi se pedepseşte conform legislaţiei penale cu ani grei de puşcărie.

De asemenea, solicită şi completarea Codului Penal al Republicii Moldova astfel încât cetăţenii străini învinuiţi de infracţiuni împotriva suveranităţii şi independenţei ţării să fie pasibili de pedeapsă penală şi să fie expluzaţi sau declaraţi persona nongrata.

Unionistul de paradă Traian Băsescu, lăsat fără cetățenia moldoveană de Dodon, se află într-o continuă campanie electorală în Republica Moldova, fapt ce îl deranjează pe liderul de la Chișinău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8515 Articole
Author

6 Comentarii

  1. bashesu n sus , bashescu n gios ..nu v ati saturat dlor da ingratu asta ..sunt niste fripturisti care i mai raspund la salut ..maaare scarba nacionala..main zilele trecute un domn spunea ca bingratu pute…la noi nu se simtge inca probabil dagtorita briei da dimineata care poarta duhoarea in lag..ul marii

  2. Pe când declararea maleficului non gratis ca persona non grata pe teritoriul României?

  3. Acest individ, co-partipant si beneficiar din plin al statului mafiot( parale) merita doar inchisoarea.
    Ce loc in parlament, ce dragoste mimata pt democratie si stat de drept!? Puscaria si atat..a…si cofiscarea averii ilicite dobandite fara rusine sub masca impunitatii…

  4. Traian Basescu i-a facut mici si pe adrian nastase si pe dan voiculescu. Dodon nici nu stie saracul ce mic a inceput sa devina decand i-a declarat razboi. Traian Basescu nu a pierdut niciodata nicio batalie. A invins in capitala, a invins la presedintie, a invins parlamentul la referendumuri. Romanii sustin unirea, cineva trebuie sa fie unionistul de serviu. A sarbatori Centenarul fara Basarabia este o ratarea a intregului popor!

  5. Închisoarea-i singura solutie pentru individul. Un Saakashvili românesc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.