(VIDEO) Mihail Saakașvili a fost reținut la Kiev

Fostul preşedinte georgian şi guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili, a fost reţinut la Kiev. Informația a apărut pe pagina de Facebook a lui Saakașvili, fiind însoțită și de o secvenţă video din momentul reținerii.

Saakașvili a fost reţinut într-un restaurant din capitala Ucrainei. În imaginile video pot fi observate mai multe persoane în uniforme ale Serviciului ucrainean de Grăniceri, care îl rețin pe fostul președinte.

Conform presei ucrainene, Saakașvili a fost arestat și transportat într-o direcție necunoscută într-un microbuz. ТСН.ua scrie că fostul guvernator al regiunii Odessa ar fi fost reţinut la cererea Serviciului Migraţie din Ucraina.

Deocamdată nu este clar ce acuzații i se aduc acestuia, dar Saakașvili ar putea fi extrădat în Georgia, acolo unde puterea de la Tbilisi i-a intentat mai multe dosare penale.

Saakașvili este cea mai critică voce la ora actuală, la adresa puterii de la Kiev, pe care o acuză de corupție. De altfel, această atitudine a sa l-a costat și pierderea cetățeniei Ucrainei după ce își dăduse demisia din funcția de guvernator al regiunii Odessa.

De menţionat că, la sfârşitul anului 2017 Saakașvili a fost reținut de către forțele de securitate de la Kiev. Ulterior, acesta a fost eliberat de către susţinătorii săi.

Publicată de Mikheil Saakashvili pe Luni, 12 februarie 2018

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Asta nu mai e centa per centa si cand ma gandesc ca a fost consilier la kaghebistul ala de Sevardnadze,parca le plang de mila americanilor ca au pariat pe el!

  2. A fost pus in avion cu destinatia, Polonia.Subiectul inchis pana data viitoare cand iar incepe circul cu trecerea granitei sau urcarea pe niste acoperisuri.Cetatenie ucraineana nu mai are,la fel cea Goergiana asa ca romanilor,poate vine la voi, cu barca. ca refugiat, cu acte in regula ca fiind sirian.

  3. Pe ce gloabe deselate au pariat mereu americanii! Parca-i unul din personajele chinuite de Koroviev,Azazelo si Behemoth, dracusorii din „Maestrul si Margarita”.Distractie la Kremlin, nu?

  4. Camasa de forta ar trebui acestei figuri triste….are o fata abulica …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.