Arbitraj VIDEO în Liga 1. Burleanu: Intervenția va fi limitată

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că persoanele care susţin că nu vor mai fi probleme în Liga I după implementarea arbitrajului video se înşală pentru că intervenţia arbitrilor din faţa monitoarelor va fi una limitată.

"Nu a existat nicio discuţie între FRF şi LPF pe tema arbitrajului video. Cu toate acestea, CCA a fost împuternicită de mine în urmă cu 4-5 luni să facă o analiză a tuturor softurilor pe care le avem în momentul de faţă la nivel internaţional, dar şi să intre în dialog cu omologii de la celelalte federaţii care au implementat acest sistem de arbitraj video. Pentru că dorim să analizăm toate avantajele şi dezavantajele. Este însă o decizie pe care LPF trebuie să o ia, în primul rând pentru că sunt nişte costuri de tehnologie şi de personal. Un alt aspect pe care trebuie să îl avem în vedere este că niciodată nu o să fim de acord să avem doar anumite meciuri monitorizate, pentru că trebuie să oferim aceleaşi reguli tuturor participanţilor. Sincer, nu sunt foarte încrezător că nu vom mai avea probleme de arbitraj după implementarea arbitrajului video. Iar cei care susţin că nu vor mai fi probleme se înşală. Asta pentru că intervenţia arbitrilor din faţa monitoarelor va fi una limitată. Prin urmare tot decizia unei fiinţe umane va fi decisivă", a spus preşedintele.

"Acest sistem va trebui testat înainte pentru că nu va putea fi implementat acest sistem de la o etapă la altă. Este nevoie de anumite reglaje din punct de vedere tehnic care trebuie făcute în funcţie de unde se află acest birou înconjurat de monitoare, la care vor lucra arbitri delegaţi. Adică dacă acest birou se va afla la stadion sau undeva la un sediu central. Iar asta nu se poate decide decât după ce ai testat cel puţin jumătate de campionat. Deci să intrăm în testare în februarie, iar din sezonul următor să fim gata. Nu este suficient să testezi sistemul într-un singur meci, alte ţări l-au testat mai bine de un an. Noi ca federaţie vom susţine orice acces la inovaţie care poate ajuta dezvoltarea fenomenului fotbalistic", a adăugat Răzvan Burleanu.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis în Adunarea Generală din 6 decembrie implementarea arbitrajului video începând cu ediţia 2018-2019 în Liga I, costurile pentru a pune în practică, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel