CEx PSD, "Nu mai putem aştepta". PSD Vaslui, după vizita lui Dragnea

Organizaţia judeţeană a PSD Vaslui solicită întrunirea de urgenţă a Comitetului Executiv al partidului, în care să fie tranşată situaţia privind neînţelegerile dintre preşedintele Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose.

'În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu membrii de partid din judeţ, la care a participat şi Liviu Dragnea, s-a solicitat convocarea imediată a CEX, pentru a se lămuri situaţia din partid. Guvernul nu mai are un dialog constructiv cu partidul, se profilează o ruptură şi nu ne dorim ca ea să se adâncească. Lucrurile trebuie puse urgent la punct. Nu mai putem aştepta CEX-ul de la sfârşitul lunii, s-ar putea să fie prea târziu', a declarat, pentru Agerpres, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Acesta a subliniat că nu îşi doreşte ca premierul Mihai Tudose să plece din funcţie, dar a afirmat că, în cazul în care nu va avea loc un dialog constructiv între premier şi liderul social-democrat, cel care ar trebui să facă un pas în spate ar trebui să fie primul ministru.

Buzatu a declarat că în partid nu mai trebuie menţinută 'situaţia conflictuală' care datează de ceva timp şi i-a solicitat primului ministru să aibă 'eleganţa' de a respecta promisiunea făcută în momentul în care a fost mandatat în funcţie, potrivit căreia îşi va da demisia dacă va avea anumite neînţelegeri cu liderul partidului.

Revenirea la dialog sau demisie

'Normal ar fi să se revină la un dialog, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, sper ca premierul să aibă eleganţa să respecte promisiunea făcută atunci când a fost mandatat şi anume aceea de a demisiona din funcţie, dacă la un moment dat nu se va mai înţelege cu Liviu Dragnea', a spus Buzatu.

Liviu Dragnea a participat, vineri, la Vaslui, la o întâlnire cu membrii de partid din judeţ. Preşedintele PSD a afirmat că partidul trebuie să rămână unit.

Întrebat de ziarişti dacă se impune demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, sau dacă ar fi oportună o demisie a premierului, liderul PSD a refuzat să facă vreo declaraţie. Totodată, Dragnea a precizat că nu se impune organizarea unui congres PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel