Constanța: o vulpe polară, evadată de la Microrezervație, pe străzile orasului. FOTO

 Un mascul de vulpe polară s-a plimbat în libertate mai bine de patru ore, prin oraş, după ce a fugit din habitatul amenajat în microrezervaţia Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa, printr-un tunel săpat în cursul nopţii de marţi, pe sub gardul împrejmuitor. 

Potrivit dr. Adrian Bâlbă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa, vulpoiul a săpat în timpul nopţii de marţi un tunel pe sub gardul împrejmuitor, la adâncimea de circa 50 de cm, pentru a ieşi la vânătoare de păsări sălbatice. 

"Mai precis vulpoiul a ieşit să vâneze un pescăruş care s-a găsit să înnopteze lângă habitatul vulpilor polare, bazându-se, pesemne, pe siguranţa ce i-o conferea împrejmuirea solidă ce le izolează vizuina, de aleea de vizitare. Vulpoiul însă a adulmecat pasărea, a săpat adânc şi a prins-o şi a mâncat-o, mărturie fiind penele găsite pe alee. Apoi, a plecat de-a dreptul din microrezervaţie şi primul apel telefonic l-am primit în jurul orei 5,30, când nişte trecători au reclamat că l-au văzut pe străzile din cartierul învecinat. În total am primit trei apeluri telefonice la sediu, din tot atâtea zone ale oraşului şi în final, după mai bine de patru ore, l-am capturat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, cam la cinci kilometri distanţă de rezervaţie, unde se ascundea", a declarat dr. Adrian Bâlbă, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel