EXCLUSIV  Mihai Tudose-Ținutul Secuiesc, SONDAJ DECISIV pentru PREMIER

Mihai Tudose FOTO AGERPRES
Mihai Tudose FOTO AGERPRES

Premierul Mihai Tudose a făcut o declarație tranșantă despre ”Ținutul Secuiesc”. DCNews a realizat un sondaj cu privire la afirmațiile prim-ministrului, la care au răspuns zeci de mii de cititori ai site-ului. 

Într-un interviu pentru Realitatea TV, premierul Mihai Tudose a afirmat: ”Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga bățul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, și anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignorați, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile de acolo, toți vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”. 

Afirmația l-a revoltat pe sociologul Marius Pieleanu care a declarat, pentru DCNews, că ”este inadmisibil (...) să declare că este în stare să mănânce maghiari pe pâine”. VEZI AICI DECLARAȚIA COMPLETĂ

Votul decisiv

Declarațiile premierului au fost interpretate pozitiv de către majoritate, după cum arată sondajul DCNews

La întrebarea ”Declarațiile lui Tudose privind Ținutul Secuiesc sunt în interesul României?” 22.907 cititori, ceea ce procentual înseamnă 58,40% au răspuns că ”DA”. Acesta este procentul care apreciază că afirmațiile lui Mihai Tudose despre ”Ținutul Secuiesc” sunt unele pozitive pentru țara noastră. 16.313 cititori, care înseamnă un procent de 41,59% consideră că afirmațiile premierului ”NU” sunt benefice României. Șase mii de voturi fac diferența între cele două variante. 


(w670) Sondaj DCN

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel