Mihai Tudose, întâlnire cu omologul japonez Shinzo Abe

Mihai Tudose se va întâlni marţi cu premierul japonez Shinzo Abe, care face, săptămâna viitoare, o vizită oficială în România, însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri.

Prim-ministrul Mihai Tudose se va întâlni marţi, la Palatul Victoria, cu premierul japonez Shinzo Abe, care va efectua o vizită oficială în România, informează Biroul de presă al Guvernului. Înaltul demnitar nipon va fi însoţit de o delegaţie de oameni de afaceri.

Cu ocazia vizitei la Bucureşti, premierul japonez se va întâlni marţi şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta este prima vizită în România a unui prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul celebrării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

Potrivit AFP, premierul Shinzo Abe întreprinde un turneu diplomatic în Europa Centrală şi de Est, care cuprinde Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Serbia şi România, în contextul în care Japonia încearcă să obţină sprijin pentru politica sa fermă faţă de Coreea de Nord.

[citeste si]

Cu prilejul primirii la Palatul Cotroceni, vor avea loc convorbiri în format restrâns, convorbiri în plenul delegaţiilor, declaraţii de presă şi un dineu oficial pe care preşedintele Klaus Iohannis îl va oferi în onoarea prim-ministrului Shinzo Abe, arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel