Traian Băsescu, întâlnire cu soția lui Omar Hayssam: „Motiv de disperare"

Traian Băsescu a declarat luni seară, la TVR, că soția lui Omar Hayssam a făcut un apel disperat la acesta.

Traian Băsescu a povestit că întâlnirea a avut loc la inițiativa soției lui Omar Hayssam, în urmă cu o lună, în biroul fostului președinte. Motivul întâlnirii a fost starea de sănătate precară a soțului ei, iar dacă informațiile prezentate de femeie sunt adevărate, Băsescu e de părere că omenește ar fi ca sirianul să-și petreacă ultimele momente ale vieții într-un spital și nu într-o celulă.

„Eu am fost sunat de soția lui Omar Hayssam zilele trecute și eu am primit-o. Acum o lună... Mi-a spus că e extraordinar de bolnav și probabil o să moară în închisoare. Sigur că nu pot să am pe conștiință faptul că l-am adus, că mi-am făcut datoria. Dar nici n-aș vrea să moară cum au mai murit alții în pușcărie. Dacă e în fază terminală, lasă-l Dumnezeului în arest, într-un spital, lasă-l să fie tratat! Asta dacă soția lui mi-a spus adevărul... Și aici avem o problemă cu penitenciarele. Îl țin ca pe amărâtul ăla de la Astra, Adamescu (...) Nu am primit-o pe ascuns, am primit-o la birou, cu personalul acolo, pentru că mi-am dat seama că solicitarea s-o primesc vine dintr-un motiv de disperare și plec de la premiza că are vreo șapte copii. Mi-aș dori să nu moară în pușcărie, pentru că nu e omenește", a declarat Traian Băsescu luni seara, la „România 9", la TVR.

Omar Hayssam a fost adus în România în 2013 și a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru terorism, el fiind considerat de justiția română responsabil pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, din 2005.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel