Monica Niculescu a obținut prima VICTORIE a CARIEREI în fața unei tenismene de Top, în ultimii 4 ani

Monica Niculescu a obținut prima VICTORIE a CARIEREI în fața unei tenismene de Top, în ultimii 4 ani

Monica Niculescu (locul 37 WTA) a reușit, ieri, un succes major, în confruntarea din Fed Cup dintre România și Cehia, după partida cu Petra Kvitova (9 WTA), scor 6-3, 6-4.

Românca în vârstă de 28 de ani a triumfat, ieri, la Cluj, în fașa celei mai bune tenismene a Cehiei, obținând, astfel, primul ei triumf în faţa unei jucătoare de Top 10, în ultimii patru ani.

În 2011, Niculescu uimea la turneul de la Beijing, atunci când triumfa în jocul cu sportiva chineză care se afla pe locul 6 WTA în acel moment, Na Li. Un an mai târziu, tenismena din Slatina s-a impus, la Doha, în „sferturi”, în fața Verei Zvonareva, a opta jucătoare a lumii la acel moment, cu 7-5, 3-2, meci în care rusoiaca a abandonat.

Scorul general al duelului România - Cehia din primul tur al Grupei Mondiale este de 1-1. Astăzi urmează ultimele partide ale confruntării din Fed Cup: Simona Halep (3) - Petra Kvitova (9) - ora 13:00; Karolina Pliskova (13) -  Monica Niculescu (37); Andreea Mitu (104) / Ralura Olaru (45 WTA la dublu)  -  Denisa Allertova (59 WTA) / Barbora Strycova (41 WTA).

Ne puteți urmări și pe Google News