Turist blocat în nămol, în Delta Dunării, salvat după cinci ore

Turist blocat în nămol, în Delta Dunării, salvat după cinci ore

Poliţiştii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrători ai ISU Tulcea au acţionat, astăzi, timp de peste cinci ore, pentru salvarea unui bărbat blocat în nămol în zona Zatoane din Delta Dunării.

Bărbatul a solicitat ajutor la 112 în jurul orei 9,30. Reprezenatnţii ISU Tulcea au alertat la rândul lor Poliţia de frontieră pentru declanşarea acţiunii de căutare şi salvare a unui turist aflat într-un caiac, care rămăsese blocat în nămol, în zona Zatoane. Iniţial, persoana nu a putut fi recuperată din locaţia unde se afla decit. S-a apelat astfel la intervenţia unui elicopter al MAI. Accesul în zonă cu un alt mijloc de salvare era aproape imposibil.

După mai multe încercări, la orele 13.55 elicopterul a recuperat  turistul din nămol, cu ajutorul unui troliu. Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisar şef Adrian Burcea, a declarat că bărbatul a fost transportat în siguranţă  la Tulcea, unde a fost preluat de un echipaj al ISU Delta. Personalul Gărzii de Coastă a participat la intervenţie cu mijloace terestre şi navale iar la bordul elicopterului a fost un ofiţer coordonator.

 

Ne puteți urmări și pe Google News