FOTBAL  »  Superliga  »  ALEGERI FRF

FOTO Cu căciula-n mână și la Gabriela Firea » Ce promisiune i-a făcut Ionuț Lupescu celuilalt lider PSD

Foto : Codrin Prisecaru +4   FOTO
Foto : Codrin Prisecaru

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2018 22:02

După ce lunile trecute s-a întâlnit cu șeful PSD, Liviu Dragnea, Ionuț Lupescu a avut astăzi o întrevedere cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, căreia "Kaiserul" i-a făcut o promisiune.

"Astăzi m-am întâlnit cu primarul general al capitalei, Gabriela Firea. Bucureștiul este cel mai mare oraș al României, este orașul meu natal și mi-am dorit să încheiem aici întâlnirile cu autoritățile locale. Am avut o discuție foarte bună și constructivă.

I-am prezentat doamnei primar general planul meu pentru dezvoltarea fotbalului românesc și am asigurat-o de întreg sprijinul Federației pentru proiectele domniei sale în acest domeniu, inclusiv în ceea ce privește organizarea Euro 2020. M-am bucurat să aflu că sportul este o prioritate pentru administrația capitalei și că se întâmplă deja multe lucruri bune în dezvoltarea acestuia.

De-a lungul turneului național ne-am întâlnit cu zeci de primari și președinți de consilii județene, indiferent de culoarea lor politică. Toți trebuie să fie tratați ca parteneri ai noștri, pentru că ei sunt cei care investesc în infrastructură și cei care sprijină fotbalul, la nivel local. De asemenea, m-am întâlnit, de-a lungul acestei perioade, și cu miniștri care pot contribui la relansarea fotbalului, precum și cu președinții #PSD, #PNL și #UDMR. Le mulțumesc tuturor pentru deschiderea de care au dat dovadă și sunt convins că vom colabora foarte bine în viitor, pentru binele sportului românesc!”, a fost mesajul postat de Lupescu, pe contul oficial de Facebook.

Mesajul Gabrielei Firea

"M-am intalnit intalnit azi cu fostul mare international Ionut Lupescu si am discutat despre o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive din Capitala.

Forurile sportive din Romania au nevoie de oameni tineri, dedicati, cu experienta, care stiu ce inseamna performanta si disciplina sportiva, iar dumneavoastra sunteti unul dintre sportivii model ai acestei tari si de aceea va sustin in competitia in care v-ati angajat pentru a ocupa postul de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal. Inca de la preluarea mandatului de Primar General am sustinut ca, pe langa investitiile in infrastructura, pe lista de prioritati a orasului trebuie sa se regaseasca si sportul. Ne dorim sa demaram in cel mai scurt timp un amplu proces de resuscitare a sportului de masa, pentru ca sportul reprezinta sanatatea unei natiuni. De aceea am infiintat Compania Municipala 'Sportul pentru toti'care va derula campanii in scoli pentru a-i atrage pe copii sa se inscrie la competitiile sportive pe care primaria le organizeaza sau la sectiile din cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucuresti”.

Noua companie infiintata de Municipalitate va construi baze sportive noi sau le va reabilita pe cele existente, astfel incat bucurestenii sa beneficieze de o insfrastructura sportiva la cela mai inalte standarde.

Respectam cu strictete calendarul pregatirilor pentru meciurile din finala Euro 2020, pe care le va gazdui Bucurestiul, astfel incat aceste competitii de talie internationala sa se desfasoare la cel mai inalt nivel. Avand in vedere experienta pe care ati avut-o in cadrul UEFA, din pozitia de director tehnic pe care ati ocupat-o timp de sapte ani, va invit sa ne oferiti expertiza dumneavoastra in acest proces amplu de organizare si sa faceti parte din grupul de lucru constituit in cadrul Municipalitatii".

La randul sau, Ionut Lupescu i-a multumit Primarului General pentru sustinere si a declarat: "Am sustinut, din pozitia pe care am ocupat-o in cadrul UEFA, nominalizarea Bucurestiului ca oras-gazda al turneului final UEFA 2020 si voi continua sa sprijin toate proiectele Municipalitatii care sunt menite sa promoveze sportul si Romania in lume".

Fostul international a mai declarat ca unul dintre obiectivele pe care isi doreste sa le atinga, daca va castiga alegerile din cadrul federatiei, este elaborarea unui Plan National Strategic de Dezvoltare a Sportului, dupa modelul marilor capitale europene, dar si sporirea masurilor de securitate pe stadioane, pentru prevenirea oricaror acte de vandalism sau violenta" Gabriela Firea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
ludasmatyi
ludasmatyi  •  17 Aprilie 2018, 09:40

Lupescu vrea sa castige cu ajutorul PSD si ANTENA 3 !!! Nu vrem fotbal politizat !! Vrem cinste,corectitudine si sportivitate !!Lupescu nu face fata acestor cerinte obligatorii!!

1092395610901971
Sorin Cernatzki  •  17 Aprilie 2018, 09:29

Băiatul și la FRF și la UEFA a ocupat doar funcții tehnice.Fotbalull a fost 24 de ani condus doar de cei din sistem și l-au pus pe butuci.Lupescu face acum ce a învățat la UEFA ,joc de glezne și lingușeala.S-a înconjurat de nume , dar proiectul lui de finanțare și cu 18 echipe este un mare fass , banii o sa fie mai puțini.Istoria este ciclica ,entuziasm și speranță în 19-96 și dezamăgire crunta in 20-00 cu Milica ,acum la fel o să treacă doar 4 an dar timpul este cel mai pretios.

andy_2008
andy_2008  •  17 Aprilie 2018, 07:29

Burleanu este zero barat,sa i dan o sansa si lui Ionut.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează