In Bucuresti vor circula doar taximetre licentiate, conform legii, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presa emis de Primaria Bucuresti. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal, potrivit sursei citate. Din comunicatul de presa nu reiese clar daca UBER si Taxify intra in aceasta categorie sau municipalitatea se refera doar la taxiurile fara licenta, sau cele cu licenta obtinuta in afara Bucurestiului.

TaxiuriFoto: Hotnews

De asemenea, Gabriela Firea a propus ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Tehnologia Informatiei si Compania Municipala Managementul Traficului, sa realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervari, curse si plata, facilitand accesul bucrestenilor la serviciile de taxi.

”Vom promova in urmatoare sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un nou proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat, atat bucurestenii, cat si turistii, sa poata folosi acest serviciu cu incredere, si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a transportului in regim de taxi ca in marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament. Ii anunt pe toti cei care practica taximetria ca ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat in integralitate”, a declarat Gabriela Firea, in urma unei intalniri cu reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O..T.A.R.), pentru a analiza probleme cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitala.

Reprezentantii asociatiei i-au prezentat Primarului General o serie de revendicari ale asociatiilor taximetristilor licentiati, care reclama, printre altele, concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie, potrivit sursei citate.

Gabriela Firea a garantat ca vor fi luate toate masurile legale, astfel incat legislatia de specialitate in vigoare sa fie respectata de toti cei care practica activitatea de taximetrie in Capitala.

Conform noulului regulament, operatorii de taxi vor fi obligati sa aiba o tinuta civilizata, un limbaj adecvat, masini curate si care sa garanteze siguranta cetatenilor.

Primarul general a atras atentia ca persoanele care practica ilegal acesta activitate nu garanteaza siguranta cetatenilor, nefiind supuse niciunui control legal.