Peste 10.000 de persoane au participat, duminica, la slujba de sfintire a Catedralei "Nasterea Domnului" din Suceava, a carei constructie a inceput in urma cu 25 de ani si pentru care a fost alocata de la bugetul local suma de 1,8 milioane de euro.

Slujba de sfintire a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, si PS Visarion, episcop de Tulcea.

La ceremonia religioasa au asistat si presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Catalin Nechifor, prefectul Constantin Harasim, primarul Sucevei, Ion Lungu, dar si parlamentari. Secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, si vicepresedintele regional al PNL, deputatul Ioan Balan, au stat in multime, in timp ce senatorul PSD Ovidiu Dontu si senatorul PNL Vasilica Steliana Miron au asistat la slujba din zona rezervata oficialitatilor.

Catedrala, care are 70 de metri inaltime si 70 de metri lungime si poate fi observata din toate colturile orasului, urmeaza sa fie pictata pe o suprafata de 15.000 de metri patrati.

Constructia lacasului de cult a inceput in urma cu 25 de ani, iar pana in prezent acesta a beneficiat de o finantare de 1,8 milioane de euro de la bugetul local, reprezentantii bisericii evitand sa precizeze costul total.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ca aceasta este acum cea mai mare catedrala ortodoxa din Romania, pana la finalizarea constructiei Catedralei Neamului.