Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut, joi seara, aviz din partea Consiliului Superior al Magistraturiii (CSM) pentru revocarea din functie a procurorului DNA Eugen Stoina care, aflat sub influenta bauturilor alcoolice, a provocat un accident de circulatie in Capitala, potrivit news.ro. In urma evenimentului, nicio persoana nu a fost spitalizata, iar procurorul se afla in concediu de odihna.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi seara, de procurorii DNA, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a notificat institutia cu privire la faptul ca, la data de 11 ianuarie 2018, ora 19:30, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect un accident rutier in care a fost implicat un autoturism care apartine si care era condus de procurorul Stoina Eugen.

Accidentul s-a produs in Bucuresti, joi, in jurul orei 15:00, iar in urma impactului nu au rezultat victime care sa fie spitalizate.

"Din datele care ne-au fost comunicate, a rezultat faptul ca cel care a produs accidentul de circulatie, prin aceea ca nu a pastrat distanta regulamentara intre vehicule, este procurorul Stoina Eugen si ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Precizam ca in ziua producerii accidentului, acesta se afla in concediul legal de odihna pentru perioada 11-12 ianuarie 2018, aprobat de seful de sectie", se arata in comunicat.

Potrivit documentului, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a transmis catre Sectia pentru Procurori a CSM, solicitarea de aviz in vederea revocarii domnului Stoina Eugen din functia de procuror DNA.