Pompierii din Bucuresti au reusit, miercuri, dupa o interventie de aproximativ 12 ore, sa salveze o femeie care ameninta ca se arunca de la etajul al saselea al blocului in care locuia. Aceasta statea pe pervazul ferestrei de la balcon, a refuzat sa comunice motivul gestului sau si, pentru ca risca sa cada, au intervenit alpinistii care au impins-o in balcon de unde a fost preluata de medici, informeaza news.ro.

Interventie ISU la o femeie ce ameninta ca se arunca de la balconFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

Un negociator i-a atras atentia femeii, oferindu-i o geaca, iar pompierul-alpinist aflat in rapel pe exteriorul cladirii a reusit sa coboare si sa o impinga spre interior.

Pompierii din Bucuresti au anuntat, miercuri, ca, dupa o interventie de peste 12 ore, alpinistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au salvat o femeie de 37 de ani care ameninta ca se arunca de la etajul sase al blocului in care locuia.

Evenimentul a fost anuntat inca de marti seara pe numarul unic de urgenta, la fata locului deplasandu-se mai multe echipaje de la Detasamentul Special de Salvatori si ai Detasamentul Pieptanari, care au constatat ca femeia se afla pe pervazul ferestrei de la balcon, in pozitie verticala si ca nu doreste sa comunice motivele pentru care a recurs la aceasta actiune.

La locul incidentului s-au deplasat negociatorii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, un echipaj medical al Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si un medic psihiatru, pentru evaluarea situatiei si adoptarea tacticii de interventie.

"Intrucat personalul de specialitate a concluzionat ca persoana se afla intr-o stare precara dupa cele 12 ore de expunere la conditiile meteo nefavorabile, ca sunt semne evidente ca nu va cobori din proprie initiativa si ca exista risc iminent de cadere a acesteia, inspectorul sef al ISU B-IF, in calitate de comandant al interventiei, si-a asumat cu succes raspunderea actionarii de indata a alpinistilor, prin utilizarea tehnicii de coborare in rapel pe fatada blocului", au precizat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov.

Dupa ce a fost evaluata de medici, femeia a fost transportata la Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia.

Pompierii aporeciaza ca interventia a fost atipica, cu un grad ridicat de dificultate.