Rabdarea Rusiei este pe terminate in ce priveste tergiversarea de catre Washington a rezolvarii situatiei legate de sediile diplomatice ruse care au fost inchise de catre fostul presedinte american Barack Obama cu putin timp inainte de a-si incheia mandatul, a declarat luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, intr-o conferinta de presa, au relatat agentiile de presa TASS si RIA Novosti, citate de Agerpres.

Dmitri PeskovFoto: Captura YouTube

Intrebat daca Moscova va lua masuri simetrice de raspuns inainte sau dupa asteptata intalnire dintre presedintii rus si american Vladimir Putin si Donald Trump, Dmitri Peskov a spus ca aceasta problema tine de competenta Ministerului de Externe.

Moscova asteapta din partea Washingtonului explicatii in scris despre modul in care partea americana intentioneaza sa rezolve criza care a aparut din cauza scandalului legat de sediile diplomatice ruse in Statele Unite ale Americii, a scris presa rusa saptamana trecuta.

In urma dezvaluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane impotriva echipei candidatei democrate la presedintie, Hillary Clinton, ex-presedintele Barack Obama a ordonat la sfarsitul lunii decembrie, pe langa expulzarea a 35 de diplomati rusi aflati la post la Washington si San Francisco, si inchiderea a doua sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York si Maryland.

Presedintele Vladimir Putin a decis atunci sa nu riposteze si sa astepte instalarea noii administratii la Washington inainte de a lua o hotarare. Dar dupa venirea presedintelui Donald Trump la Casa Alba problema sediilor diplomatice ruse nu fost rezolvata, Moscova amenintand in repetare randuri cu masuri de represalii simetrice.