Copresedintele organizatiei judetene a PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa, considera ca parlamentarii liberali trebuie sa treaca la greva efectiva, daca greva japoneza programata nu va conduce la adoptarea legii votului prin corespondenta, transmite Agerpres.

"Am propus sa intram in greva efectiva pentru a incerca sa determinam PSD sa ia o decizie in ceea ce priveste legea votului prin corespondenta. Chiar daca sunt voci ce sustin ca legea poate fi adoptata si dupa data de 3 noiembrie, acest lucru e discutabil din punct de vedere legislativ. Trebuie sa actionam hotarat pentru ca altfel riscam sa fim acuzati de complicitate la neadoptare", a declarat vineri, intr-o conferinta de presa Octavian Popa.

Deputatul tulcean a subliniat necesitatea adoptarii acestui proiect de lege si i-a criticat pe liderii PSD pentru lipsa reactiilor concrete de pana acum.

"Votul acesta nu e un cadou facut romanilor, ci un drept al lor si o necesitate pentru Romania, asa cum acordarea platilor pentru transportul cadrelor didactice care fac naveta nu este doar in sprijinul profesorilor, ci in sprijinul invatamantului in general", a mentionat parlamentarul tulcean.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca de luni parlamentarii liberali intra in greva japoneza, ceea ce va presupune purtarea unor banderole.

"Astazi (marti - n.r.) am luat o decizie, as putea sa-i spun chiar extrema, din punctul de vedere al gesturilor parlamentare. O sa avem de luni greva japoneza a parlamentarilor. Mergem la munca, dar vom critica povestea cu votul prin corespondenta pe toate canalele", a spus ea.