Aproximativ 2000 de delegati isi aleg, duminica, in cadrul Consiliului National, cei 36 de membri ai Biroului politic, dintre care patru prim-vicepresedinti.

Intonarea imnului national la Congresul PNLFoto: Hotnews

Liberalii aleg astazi patru prim-vicepreședinți, secretarul general, 16 vicepreședinți: 8 vicepreședinți pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate și 8 vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și 16 membri pentru Biroul Executiv.

Sambata,noul presedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii nu vor participa la sedinta din Parlament, unde va fi citita motiunea de cenzura impotriva lui Grindeanu, pentru ca ei au alegeri.

"Duminica e zi de odihna de la Dumnezeu. O sa fie zi de alegeri (la PNL - n. r.) . Nu vom participa (la sedinta Parlamentului - n. r.). Noi avem in cursul zilei de maine etapa a doua a alegerii conducerii nationale, alegerea Biroului Politic. Dupa alegerea Biroului Politic, il voi convoca luni in sedinta pentru a hotari care este pozitia oficiala a PNL fata de grava criza in care se afla Romania din cauza majoritatii parlamentare", a declarat presedintele PNL.

Ludovic Orban a castigat sambata functia de presedinte al Partidului National Liberal, in fata lui Cristian Busoi, cu 3518 voturi din partea delegatilor liberali prezenti la Romexpo - Pavilionul central.