Președintele Klaus Iohannis a răspuns atacurilor șefului PSD, afirmând că nu este implicat în condamnarea lui Liviu Dragnea, așa cum a susținut acesta din urmă. Șeful statului a comentat că este îngrijorător comportamentul lui Dragnea care conduce Parlamentul și Guvernul prin interpuși. Despre suspendare, Iohannis a spus că are un singur cuvânt de spus: „Obsesie”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu sunt implicat (în condamnarea lui Dragnea - n.r) și apucături dictatoriale nu am avut niciodată, nici nu îmi propun să am. Nu l-am ascultat, nici nu cred că v-ați așteptat, dar am citit anumite știri. E îngrijorător. Este, între timp, mai mult decât evident că omul și-a luat o pălărie prea mare, nu face față. Cu această pălărie prea mare, lui Dragnea i s-au terminat argumentele politice și începe cu atacuri la persoană, atacuri la familie, o abordare inadecvată. Și dacă ar fi un simplu politician, aș lăsa-o așa, la inadecvată, dar este foarte îngrijorătoare, fiindcă acest om conduce cel mai mare partid, este președintele Parlamentului și conduce, prin interpuși, Guvernul.

Șeful statului a comentat că suspendarea a devenit „obsesie” pentru șeful PSD.

Cât privește acuzațiile lui Dragnea că tergiversează intrarea în vigoare a legilor Justiției și a Codurilor Penale, Iohannis a răspuns: „nu tergiversez, îmi exercit prerogativele constituționale. Sub conducerea acestui Dragnea se legiferează prost. Nu sunt un președinte extraconstituțional, ci unul care respectă Constituția”.