INCIDENT Turcia - Rusia: Kerry a discutat cu Lavrov, făcând apel la calm şi dialog cu Turcia după doborârea avionului rus

Secretarul de Stat american, John Kerry, a discutat miercuri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, pentru a face apel la calm şi dialog între Rusia şi Turcia, după ce aviaţia turcă a doborât un bombardier rus la graniţa siriană, relatează Reuters în pagina online.

2855 afișări
Imaginea articolului INCIDENT Turcia - Rusia: Kerry a discutat cu Lavrov, făcând apel la calm şi dialog cu Turcia după doborârea avionului rus

INCIDENT Turcia - Rusia: Kerry a discutat cu Lavrov, făcând apel la calm şi dialog cu Turcia după doborârea avionului rus

În cursul unei conversaţii telefonice cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, Kerry "a subliniat nevoia ca cele două părţi să nu permită acestui incident să escaladeze tensiunile dintre ele sau din Siria", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

"Secretarul a prezentat condoleanţe pentru pierderea de vieţi în incidentul de ieri (marţi-n.r.) cu Turcia. El a făcut apel la calm şi dialog între oficialii turci şi ruşi în zilele următoare", a precizat Departamentul, adăugând că John Kerry "a subliniat importanţa progreselor spre o soluţie diplomatică în Siria".

Doborârea avionului rus marţi a fost una dintre cele mai serioase confruntări recunoscute public între un stat membru NATO şi Rusia din ultimii 50 de ani şi a complicat eforturile internaţionale de luptă împotriva militanţilor grupării Stat Islamic în Siria.

Kerry a cerut o serie de întâlniri la Viena inclusiv cu Rusia şi Iranul, principalii susţinători ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, dar şi cu Arabia Saudită şi Turcia, care vor încheierea regimului Assad, pentru a încerca să găsească o soluţie diplomatică la războiul civil sirian ce durează de patru ani şi jumătate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici