Reuters: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic, aproape cu certitudine încă în viaţă, în ciuda informaţiilor care indică moartea acestuia - oficial kurd

Un oficial de rang înalt din cadrul forţelor kurde de securitate a declarat că este aproape sigur că Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, este încă în viaţă, în pofida informaţiilor care indică moartea acestuia, relatează agenţia de ştiri Reuters pe pagina electronică.

995 afișări
Imaginea articolului Reuters: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic, aproape cu certitudine încă în viaţă, în ciuda informaţiilor care indică moartea acestuia - oficial kurd

Reuters: Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Stat Islamic,aproape cu certitudine încă în viaţă - oficial kurd

"Baghdadi este în mod sigur în viaţă. Nu este mort. Avem informaţii că este în viaţă. Credem în proporţie de 99% că este în viaţă", a declarat Lahur Talabany într-un interviu pentru Reuters.

Oficialul kurd a precizat că liderul SI s-ar ascunde în regiunea de la sud de oraşul sirian Raqqa.

"Nu uitaţi că rădăcinile lui se întind până în vremurile prezenţei al-Qaida în Irak. Se ascundea de serviciile de securitate. Ştie ce face", a adăugat Talabany.

În pofida pierderilor teritoriale importante suferite de organizaţia teroristă, militanţii Stat Islamic îşi schimbă tacticile aşă că ar putea dura încă trei sau patru ani până la eliminarea organizaţiei, a explicat oficialul kurd.

 

Talabany a avertizat că Stat Islamic se va transforma într-o mişcare de insurgenţă şi va fi un fel de al-Qaida pe "steroizi".

La mijlocul lunii iunie, Ministerul Apărării de la Moscova a comunicat că, potrivit informaţiilor preliminare, Abu Bakr al-Baghdadi s-ar număra printre membrii reţelei teroriste care au decedat în urma unui raid aerian rus în Siria, care a avut loc la finalul lunii mai.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis la începutul lunii iulie că este în posesia unor informaţii care confirmă decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei Stat Islamic.

Decesul lui Baghdadi a fost anunţat de mai multe ori în ultimii ani, însă, de-a lungul timpului, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis informaţii în general credibile în legătură cu evenimentele din cursul conflictului civil din Siria.

Totuşi, canalele media şi conturile de pe reţelele de socializare afiliate oficial reţelei teroriste nu au postat informaţii despre moartea liderului Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici