Secretarul Trezoreriei SUA: Bitcoin nu trebuie să devină varianta modernă a unui cont elveţian

Cea mai răspândită criptomonedă, bitcoin, nu trebuie să devină o variantă modernă a contului bancar elveţian, deoarece ar putea fi folosită în activităţi ilicite, a declarat, vineri, secretarul Trezorerie Statelor Unite, Steven Mnuchin, informează site-ul postului France24.

993 afișări
Imaginea articolului Secretarul Trezoreriei SUA: Bitcoin nu trebuie să devină varianta modernă a unui cont elveţian

Secretarul Trezoreriei SUA: Bitcoin nu trebuie să devină varianta modernă a unui cont elveţian

Mnuchin şi-a luat angajamentul de a lucra cu grupul G20, care include unele dintre cele mai mari economii mondiale, pentru a monitoriza activităţile celor care investesc în criptomonede.

"Unul dintre lucrurile la care vom lucra cu G20 este să ne asigurăm că (bitcoinul) nu va deveni un cont numeric elveţian. Vrem să ne asigurăm că infractorii nu pot folosi această monedă în activităţi ilegale", a declarat oficialul SUA, în cadrul unei conferinţe.

Legislaţia Statelor Unite solicită băncilor să păstreze informaţii cu privire la clienţii care deţin conturi bancare e bitcoin, cu scopul de a preveni spălarea de bani şi alte activităţi ilegale.

Secretarul Trezoreriei SUA a adăugat că este conştient de faptul că unele bănci centrale iau în considerare posibilitatea de a emite monede digitale în loc de numerar, însă Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite încă nu este de acord cu o astfel de mişcare.

Întrebat dacă Rusia ar putea să îşi creeze propria monedă digitală, pentru a scăpa de sancţiunile economice, Mnuchin a declarat că nu este îngrijorat de acest lucru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici