Cioloş: Sărbătorile de Paşti le voi petrece acasă. "Acasă" pentru mine nu e Bucureşti, e în Ardeal. Unde vor merge miniştrii

Premierul Dacian Cioloş a spus că îşi va petrece Sărbătorile Pascale acasă şi a explicat jurnaliştilor că "acasă" pentru el este în Ardeal, nu în Bucureşti, iar alţi membri ai Cabinetului rămân în Capitală sau vizitează peşteri din Apuseni.

1264 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Sărbătorile de Paşti le voi petrece acasă. "Acasă" pentru mine nu e Bucureşti, e în Ardeal. Unde vor merge miniştrii

Cioloş: Sărbătorile de Paşti le voi petrece acasă. "Acasă" pentru mine nu e Bucureşti, e în Ardeal. Unde vor merge miniştrii (Imagine: Dan Lungu/ Arhiva Mediafax Foto)

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, în momentul în care vizita expoziţia de Paşti organizată pe holul central al Palatului Victoria, la intrarea în sala de şedinţă.

Expoziţia din holul Palatului Victoria constă în obiecte populare şi costume naţionale de patrimoniu aduse din colecţia Muzeului Satului.

Dacian Cioloş a spus că pe doi dintre artizani îi cunoaşte din perioada în care era comisar european, pentru că i-a dus la Bruxelles pentru a-şi expune lucrările.

La rândul lor, membrii Cabinetului s-au interesat de tehnicile folosite, s-au interesat dacă pot achiziţiona ouă încondeiate, obiecte ceramice, sculpuri din lemn şi ţesături, iar ministrul Justiţiei, Raluca Prună, chiar a dorit să încerce să încondeieze un ou.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, i-a spus unui meşter că şi el a sculptat, moştenind sculele unuia dintre bunicii săi care a fost tâmplar.

"Eu am sculptat pentru că bunicul meu a fost tâmplar şi am moştenit o grămadă de unelte. Am încă acasă bucăţi de lemn care cred că are 100 de ani. Sunt scânduri, dulapi groşi", i-a spus ministrul sculptorului.

Artizanul i-a solicitat ministrului să ia în calcul înfiinţarea unor clase de artă tradiţională în fiecare localitate, altfel se meşteşugurile se vor pierde.

Adrian Curaj a precizat că va petrece Paştele în cel mai frumos loc, după opinia sa, "acasă".

Şi ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus că va petrece Sărbătorile Pascale tot acasă, în Bucureşti. Ea a afirmat că încă nu a pregătit nimic de Paşti.

"Mărturisec cu ruşine că n-am apucat să fac nicio pregătire şi ce e mai rău că nu m-am pregătit eu însămi pentru săptămâna aceasta. Nu ştiu când am ajuns în Săptămâna Mare, dar sper să am ocazia ca măcar o zi intru în pregătiri", a spus ministrul Justiţiei.

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer a afirmat că-şi va petrece Paştele în Apuseni.

"O să ies din Bucureşti şi să mă îmbrac în costum naţional că aşa e tradiţia de Paşte, să te pui în costum naţional nou. Rădăcinile sunt în Ţara Lăpuşului, dar foarte multe sunt de suflet, inclusiv Apuseni pentru că am mers mult pe teren acolo şi o să mă duc să văd nişte peşteri pentru că nu am mai fost de mult", a spus ministrul Mediului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici