Video Dinu Pescariu, fost jucător de tenis, audiat la DNA într-un dosar referitor la baza sportivă "Cutezătorii"/ UPDATE: Şi fostul ministru Mihnea Costoiu, interogat

Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a ajuns, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), surse judiciare declarând pentru agenţia de presă MEDIAFAX că acesta este audiat într-un dosar ce priveşte baza sportivă "Cutezătorii" din Capitală. "Mă duc acum să văd ce-mi spun", a declarat Dinu Pescariu, la intrarea în sediul DNA.

779 afișări

Surse judiciare au declarat pentru ahenţia de presă MEDIAFAX că fostul jucător de tenis este audiat într-un dosar ce priveşte baza sportivă "Cutezătorii" din Bucureşti.

Şi fostul ministru delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, s-a prezentat, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), surse judiciare declarând pentru agenţia de presă MEDIAFAX că acesta este audiat în dosarul ce priveşte baza sportivă "Cutezătorii" din Capitală.

Mihnea Costoiu era secretar general în cadrul Ministerului Educaţiei în 2003, atunci când baza sportivă Cutezătorii din Bucureşti a fost trecută iniţial din administrarea ministerului în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Ulterior, în 2005, baza a revenit la minister pentru ca, la finele anului 2013, aceasta să fie trecută din nou din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), printr-o hotărâre aprobată de Guvern în ultima şedinţă din an.

Baza Cutezătorii a fost închiriată în 2004 Fundaţiei Dinu Pescariu, pentru zece ani, respectiv până în martie 2014, pentru o chirie de 9.000 de euro pe lună. Contractul de locaţiune a fost încheiat atunci între RA-APPS şi Fundaţia Dinu Pescariu. Potrivit unor informaţii apărute în presă, în 2009 a fost semnat un act adiţional prin care contractul a fost prelungit până în 2034.

Baza sportivă şi de agrement - situată pe malul drept al lacului Tei - a aparţinut încă din 1972 Ministerului Învăţămîntului, sub diversele denumiri pe care acesta le-a purtat de-a lungul timpului. Începînd cu 1976, aici a fost amenajat "Complexul sportiv de agrement Cutezătorii" şi au avut loc activităţi sportive, cultural-artistice, ştiinţifice, inclusiv taberele şcolare, pentru elevi şi copii din întreaga ţară.

Clubul Pescariu Sports & Spa este parte a complexului sportiv construit de familia Pescariu pe terenul fostei baze sportive de 60 de hectare "Cutezătorii", trecut în luna decembrie 2013 din administraţia Ministerului Educaţiei la Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS).

Clubul a fost de-a lungul ultimilor 12 ani subiectul mai multor controverse care au vizat numeroasele treceri ale bazei de la o autoritate a statului la alta, Ministerul Educaţiei, respectiv RA-APPS, dar şi modul cum au fost cedate drepturile de folosire a acestuia lui Dinu Pescariu.

La finele anului 2013, baza sportivă Cutezătorii din Bucureşti a fost trecută din nou din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), printr-o hotărâre aprobată de Guvern în ultima şedinţă din an, după ce în 2005, revenise în administrarea Ministerului Educaţiei. Asta după ce iniţial, în 2004, baza a trecut, prin hotărîre de Guvern, din domeniul public în domeniul privat al statului, respectiv în administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat - RAPPS.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici