Zeci de hectare de teren inundate în Maramureş. Pe albia râului Tisa se ridică un dig din saci cu nisip

Aproximativ 36 de hectare de teren arabil, păşune şi fâneţe din mai multe localităţi ale judeţului Maramureş au fost inundate, sâmbătă, în urma ploilor, iar specialiştii ridică un dig de protecţie cu saci de nisp pentru protejarea staţiei de captare din Crăciuneşti.

3718 afișări
Imaginea articolului Zeci de hectare de teren inundate în Maramureş. Pe albia râului Tisa se ridică un dig din saci cu nisip

Zeci de hectare de teren inundate în Maramureş. Pe albia râului Tisa se ridică un dig din saci cu nisip

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, în zona Piatra, comuna Ruscova, se acţionează pentru aducerea la mal a două utilaje care au rămas în albia râului Tisa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Sâmbătă, în judeţul Maramureş s-a instituit codul portocaliu, fiind inundate, din cauza ploilor, două hectare de teren arabil, zece hectare de păşuni şi fâneţe, a fost afectat DJ 171 A pe o porţiune de aproximativ un kilometru în localitatea Şieu. Au mai fost inundate 12 hectare de teren arabil şi 12 hectare de fâneţe în localităţile Giuleşti şi Berbeşti. În localitatea Crăciuneşti, se intervine pe albia râului Tisa pentru ridicarea unui dig de protecţie cu saci de nisip pentru protejarea staţiei de captare apă şi pompe, cu efective ale mai multor instituţii şi personal din cadrul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. În zona Piatra, comuna Ruscova, se acţionează pentru aducerea la mal a două utilaje care au rămas în albia râului Tisa”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ISU Maramureş adaugă că, în municipiul Baia Mare, pompierii Detaşamentului ”Căpitan Marchiş Adrian” au intervenit la decolmatarea a două podeţe, iar în Vişeu de Sus pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru a evacua apa din subsolul inundat al unei case.

”Tot personalul Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei, aflat în tura liberă, a fost alarmat şi se află pe teren pentru a monitoriza zonele cu risc şi pentru a interveni acolo unde se impune”, se mai arată în comunicatul ISU Maramureş.

La nivel naţional, peste 2.500 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în judeţul Maramureş şi în unele zone din Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj, aflate sub avertizare cod portocaliu de ploi, şi în cele 16 judeţe avertizate cu cod galben de ploi, ninsori şi viscol.

Judeţul Maramureş şi unele zone din Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Sălaj sunt, din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică, sub avertizare cod portocaliu de ploi, iar 16 judeţe din nordul şi vestul ţării au fost avertizate cu cod galben de ploi, ninsori şi viscol.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică la prânz va ploua în vestul, nord-vestul şi nordul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 de litri pe metru pătrat. În Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1.800 de metri în celelalte masive, în noaptea de sâmbătă spre duminică vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Precipitaţii mixte sunt posibile duminică şi în zonele de deal din vestul şi nordul teritoriului. În majoritatea regiunilor, temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 de kilometri pe oră. La munte, în special în zona înaltă, vântul va avea viteze de peste 90-100 de kilometri pe oră, trecător viscolind ninsoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici