Lucian Bute: Scopul meu este să-mi recuperez centura de campion. Sunt pregătit

Pugilistul Lucian Bute s-a declarat pregătit pentru meciul cu britancul James DeGale, de sâmbătă, de la Quebec, el afirmând că principalul său scop este acela de a-şi recupera centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

6507 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute: Scopul meu este să-mi recuperez centura de campion. Sunt pregătit

Lucian Bute: Scopul meu este să-mi recuperez centura de campion. Sunt pregătit

"Scopul meu este să-mi recuperez centura. Aşa cum am spus mereu în ultima vreme, mi-am regăsit plăcerea de a boxa. Nu-mi place să revin la meciul cu Froch (n.r. - înfrângerea în faţa englezului Carl Froch din 2012), dar atunci eram accidentat la mână şi la picior şi nu eram cu mintea acolo. Nu vreau să-i iau din merite lui Froch, dar astăzi sunt la apt sută la sută. Sunt mai concentrat, mai calm, nu sunt accidentat. Sunt pregătit şi foarte mulţumit că pot boxa din nou aici", a declarat Bute, după cântarul oficial.

Antrenorul lui Bute, Howard Grant, a afirmat că românul are o mare şansă, deoarece boxează în Quebec, unde este un megastar: "Nu suntem la Boston, Toronto sau Edmonton. DeGale vine în Quebec, unde Lucian este un megastar. Asta spune multe. Ultima oară când Lucian s-a dus în Anglia a fost învins. Dar acum rolurile s-au inversat. Nu mă interesează că De Gale a fost campion olimpic sau altceva.. El nu a luptat cu un sportiv precum Lucian. Dirrell nu a fost campion mondial, în timp ce Lucian a fost timp cinci ani. El a întâlnit luptători precum Sakio Bika, Glen Johnson, Librado Andrade! Iar acest De Gale este doar un băiat în drumul nostru pentru centura mondială", a declarat Grant, conform presei canadiene.

Pugiliştii Lucian Bute şi James DeGale au trecut, vineri, cântarul oficial dinaintea confruntării ce va avea loc sâmbătă în Quebec, meci în care boxerul britanic îşi va pune în joc centura de campion IBF la categoria supermijlocie.

Ce doi s-au încadrat în limita categoriei, de 76,2 kilograme. Bute a cântărit 75,8 kilograme, iar DeGale 75,9 kilograme.

Lucian Bute a mai boxat de patru ori la Quebec şi speră ca a cincea oară să-şi recupereze centura pe care a deţinut-o mai bine de patru ani şi jumătate, între octombrie 2007 şi mai 2012. Unul dintre succesele lui cele mai importante a fost la 5 noiembrie 2011, când l-a învins pe Glen Johnson, în sala Colisee Pepsi, în faţa a peste 15.000 de spectatori.

În vârstă de 29 de ani, campionul olimpic de la Beijing, James DeGale (21 de victorii, o înfrângere, 14 KO), a intrat în posesia centurii IBF, în luna mai, la Boston, după ce l-a învins pe americanul Andre Direll. Centura a fost deţinută de Carl Froch, fiind pusă în joc după retragerea britanicului. Singura înfrângere a lui DeGale a fost în 2011, în meciul cu George Groves.

Lucian Bute a deţinut şi el centura IBF, pe care a pierdut-o în favoarea lui Carl Froch, în mai 2012. Bute, 35 de ani, 32 de victorii, două înfrângeri, 25 KO, a boxat ultima dată în august, când l-a învins, la Montreal, pe italianul Andrea Di Luisa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici