Rădoi a demisionat de la conducerea tehnică a echipei Steaua. Argăseală spune că Dumitru Dumitriu ar putea continua să antreneze Steaua

Mirel Rădoi a declarat că nu va mai continua la conducerea echipei Steaua, el precizând că a luat această decizie cu o zi înaintea meciului cu Astra Giurgiu, pierdut duminică seară, cu scorul de 0-1, la Piteşti, în etapa a XIX-a a Ligii I. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat că este posbil ca actualul staf, în frunte cu Dumitru Dumitriu, să continue la conducerea tehnică a echipei după demisia lui Mirel Rădoi.

6313 afișări
Imaginea articolului Rădoi a demisionat de la conducerea tehnică a echipei Steaua. Argăseală spune că Dumitru Dumitriu ar putea continua să antreneze Steaua

Rădoi a demisionat de la conducerea tehnică a echipei Steaua (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Deocamdată, nu ne aşteptăm la niciun înlocuitor, o să discutăm cu staful în această seară, mâine dimineaţă şi o să vedem continuarea. Avem un staf pe care îl putem folosi pe mai departe. Este posibil (n.r. - să continue Dumitru Dumitriu). Când o să ajungem la Bucureşti, o să avem o discuţie, o să avem o discuţie şi mâine şi mâine se va şti exact în ce formulă o să continuăm", a spus Argăseală duminică.

El a afirmat că a încercat în zadar să-l convingă pe Rădoi să nu demisioneze: "Am avut discuţii cu Mirel, cu staful, el aşa a considerat că este bine, probabil şi rezultatul din această seară a contribuit. Trebuie să-i mulţumim lui Rădoi, pentru că a făcut eforturi extraordinar de mari în această perioadă, în care aţi văzut ce condiţii de pregătire am avut, aţi văzut cât de mult a trebuit să alergăm şi inclusiv să jucăm astăzi la Piteşti. Decizia lui a rămas definitivă, chiar dacă am încercat de foarte multe ori şi am insistat ca el să nu plece".

Mirel Rădoi a demisionat de la conducerea echipei Steaua, făcând anunţul după meciul cu Astra Giurgiu, pierdut duminică seară, cu scorul de 0-1.

"Îmi asum toată răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat până acum la Steaua şi cred că e momentul să ne despărţim. Dacă filozofia pe care o avem noi, aşa bună, rea cum e, vedem că nu dă rezultate, ne asumăm această responsabilitate. Am avut rugămintea faţă de staf să rămână în continuare, ca echipa să nu treacă prin momente şi mai grele după plecarea mea, pentru că este o perioadă prea scurtă pentru următoarea partidă (n.r. -  miercuri, în deplasare, cu ASA Târgu Mureş) şi să nu creăm o şi mai mare debandadă la echipă. Dacă ideile pe care eu le am, nu se mai crede în ele, eu vreau să mor pe mâna mea. Eu am adus echipa în acest loc în clasamente, eu sper ca ei (n.r. - jucătorii) să mă salveze, să aibă o altă evoluţie şi să câştige începând de miercuri", a declarat Rădoi, după meciul de la Piteşti.

Rădoi a precizat că a luat această decizie înaintea partidei cu Astra şi că nu s-ar fi răzgândit, indiferent de rezultat. "Indiferent ce se întâmpla în această seară, luasem decizia de a renunţa. Am hotărât să vin şi la această partidă, tocmai pentru a nu crea probleme. Decizia mea de a nu mai continua era luată de ieri (n.r. - sâmbătă)."

El a afirmat că obiectivele echipei sunt în continuare realizabile. "Deocamdată, suntem în şanse pentru cele trei obiective, suntem în poziţie de play-off, care este obiectivul numărul 1. După pauza de iarnă, cu o pregătire bună, cu un lot bun pe care îl avem şi cu câteva plombe, cred că vom reuşi - spun aşa ca suporter - că următorul obiectiv după play-off, titlul de campioană, este realizabil. Este o diferenţă destul de mare în acest moment, dar punctele se înjumătăţesc", a menţionat Rădoi.

Întrebat pe cine vede în locul său, Rădoi a răspuns, făcând o trimitere către Laurenţiu Reghecampf: "Chiar nu mă mai interesează, dar sper ca aceşti antrenori mari care apar pe la televizor şi se dau stelişti, ca ei să vină să ajute echipa, aşa cum a mai fost chemaţi, dar au cerut 25.000 pe lună, sper să vină să antreneze Steaua, nu doar pentru bani."

Rădoi a mai spus că ştia în ce condiţii vine la Steaua şi a adăugat că îşi va continua studiile pentru a obţine licenţa pro. "Ştiam că vor fi momente grele, nu mai avem suporteri, nu mai avem teren unde să jucăm meciurile de acasă, o bază de antrenament, schimbarea a şapte jucători, dar asta le ştiam înainte să vin. Am acceptat să vin, am încercat să ajut cât mai mult, dar nu s-a putut. E vina mea şi trebuie să fiu primul care pleacă. O să-mi continui studiile şi o să vorbim peste şase ani, cum a zis domnul Apolzan. Dacă nu am licenţă, ce ofertă aş putea avea? Nu am, voi am încerca să îmi aranjez lucrurile în viaţă, va trebui să-mi continui studiile", a adăugat Rădoi, precizând că nu a avut un conflict cu patronul Gigi Becali.

Mirel Rădoi s-a declarat dispus să apere public echipa prin declaraţii dacă o va critica cineva. "O să o fac eu. Sunt în continuare sufleteşte alături de echipă, de băieţi, de patron, de suporteri, mai ales de cei de la Piteşti. Dacă se va întâmpla să fie atacuri la adresa lor, o să fiu primul care iesie să-i apere. Pentru că în aceste momente delicate, prin care această echipă nu a mai trecut de mulţi ani, trebuie ajutată."

Mirel Rădoi a preluat conducerea echipei Steaua în luna iunie, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă, tehnician căruia finanţatorul Gigi Becali nu i-a prelungit contractul, deşi a câştigat cu formaţia bucureşteană campionatul intern, Cupa României şi Cupa Ligii.

Rădoi, 34 de ani, aflat la prima experienţă de antrenor principal după retragerea din activitatea de fotbalist, a figurat în organigrama FC Steaua ca director sportiv, deoarece nu are licenţa pro, necesară pentru a antrena în Liga I. El se găseşte în imposibilitatea de a urma cursurile şcolii de antrenori a FRF din cauza faptului că nu a promovat examenul de bacalaureat.

După ce a fost sancţionat de Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României la meciurile din cupele europene, deoarece nu deţine licenţă de antrenor, Rădoi a primit interdicţie de a da indicaţii de pe banca de rezerve la meciurile din Liga I, în urma propunerii Comisiei Tehnice a FRF, aprobată de Comitetul Executiv al federaţiei.

El a început cursurile şcolii de antrenori din Republica Moldova, deoarece pentru înscrierea la această instituţie nu este necesar examenul de bacalaureat.

Antrenorul oficial al echipei Steaua este Dumitru Dumitriu. Din staful tehnic mai fac parte Nicolae Dică, Marius Popa, Ciprian Prună şi Horea Codorean.

Cu Rădoi pe bancă, Steaua a fost eliminată în turul al treilea al Ligii Campionilor şi în play-off-ul Ligii Europa, iar în campionat ocupă locul 4, cu 30 de puncte (opt victorii, şase egaluri şi cinci înfrângeri), la zece puncte de liderul clasamentului, Astra Giurgiu, după 19 etape. Steaua este calificată în semifinalele Cupei Ligii şi în sferturile de finală ale Cupei României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici