CNAS a finalizat negocierile pentru tratamentul fără interferon pentru hepatita C

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate transmite că a finalizat negocierea noilor contracte cost-volum-rezultat pentru tratamentele fără interferon, pentru tratarea hepatitei C. Porivit CNAS, 13.000 de pacienţi vor urma acest tratament în curând.

2539 afișări
Imaginea articolului CNAS a finalizat negocierile pentru tratamentul fără interferon pentru hepatita C

CNAS a finalizat negocierile pentru tratamentul fără interferon pentru hepatita C

„Negocierile CNAS cu deţinătorii de autorizaţii de punere pe piaţă a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatita cronică virală C s-au finalizat cu succes. În zilele următoare, cei trei deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă cu care s-au purtat negocierile urmează să depună la sediul instituţiei documentaţia necesară pentru încheierea propriu-zisă a contractelor”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Potrivit sursie citate, noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ţinti un număr de 13.000 pacienţi eligibili, din care: 12.100 pacienţi cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată); 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată; 100 pacienţi cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză; 50 pacienţi cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.

„Odată cu creşterea numărului de pacienţi eligibili faţă de precedentele etape de tratament fără interferon, vor fi desemnate şi două noi centre (Piteşti şi Bacău) în care se vor putea iniţia şi monitoriza aceste tratamente de medici cu experienţă în domeniu, ridicând la 13 numărul total al acestor centre.

În etapa viitoare vor fi disponibile trei scheme de tratament care vor putea oferi o soluţie personalizată pentru fiecare pacient. Schema de tratament adecvată şi a durata tratamentului (între 8 şi 24 săptămâni) va fi decisă de medicul curant în funcţie de starea clinică şi particularităţile fiecărei persoane în parte”, se mai arată într-un comunicat al CNAS, remis, vineri, Mediafax.

Totodată, CNAS a iniţiat şi demersurile necesare pentru includerea condiţionată a noilor tratamente fără interferon în lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală.

„Noile contracte cost-volum-rezultat vor însemna o schimbare calitativă majoră în tratamentul fără interferon a hepatitei virale C. Aş menţiona că deşi negocierile pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulându-se pentru prima oară cu mai mulţi deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă, am reuşit să le finalizăm cu condiţii mai avantajoase pentru CNAS şi într-un timp mult mai scurt decât în precedentele etape de tratament” , a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici