Dacian Cioloș nu exclude să candideze la alegerile prezidențiale din 2019

0

Într-un interviu pentru Ziare.com, Cioloș a spus că nu a luat o decizie în privința unei candidaturi, dar nu înlătură posibilitatea aceasta, adăugând că pentru el „principalul obiectiv e ca, la sfârșitul lui 2019, România să aibă un președinte democrat, care să apere valorile și instituțiile democratice”.

 

 

„Am lansat o ofertă politică, un partid politic și obiectivul e să folosim toate campaniile electorale, și alegerile, pentru a ne promova acest program politic și pentru a le arăta românilor că există o alternativă. Noi așa am interpretat participarea slabă la vot la sfârșitul lui 2016, că oferta politică era insuficientă”, a spus liderul Mișcării România Împreună.

 

 

La începutul lunii iunie, Dacian Cioloș a fost întrebat dacă va candida la alegeri împotriva lui Klaus Iohannis. Răspunsul său:

„Nu! Nu! Nu văd... În condițiile de față, nu cred că ar trebui să ne concurăm unul pe celălalt, ci să găsim modalitatea, împreună, și cu el, și cu celelalte forțe politice, să găsim modalitatea cea mai bună pentru a câștiga alegerile prezidențiale”.

 

 

Iohannis și-a anunțat candidatura pentru cel de-al doilea mandat la Palatul Cotroceni în urmă cu o lună.