Scrisoare deschisă a polițiștilor către Iohannis: Vă rugăm să nu promulgaţi această lege, vor muri peste 2.000 de oameni în 2019

Poliţiştii cer șefului statului să nu promulge legea pe care o consideră un „pariu cu viaţa cetăţenilor”.

 

„Dorim, din nou, să tragem un semnal de alarmă prin care atenţionăm că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteză excesivă, va creşte alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi (vor muri peste 2000 de oameni în anul 2019)!!! Domnule Preşedinte, vă rugăm să nu promulgaţi această lege sau să atacaţi acest pariu cu viaţa cetăţenilor la Curtea Constituţională, întrucât considerăm că nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituţiei, art. 22, alin. (1) «Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritatea fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate!»”, se precizează în scrisoarea deschisă.

 

Potrivit acestora, în spatele acestei propuneri de modificare legislativă nu există niciun studiu şi niciun stat din Uniunea Europeană nu are astfel de restricţii.

 

 

Polițiștii atrag atenţia că „această lege va fi temeiul unor drumuri şi mai însangerate, esenţa ascunsă a acesteia fiind doar populism şi crearea unor avantaje pentru cei cu autovehicule puternice, care vor să nu mai răspundă în faţă legii”.

 

 

Totoidată, semnatarii documentului menţionează că nici Guvernul şi nici Ministerul Afacerilor Interne nu au avizat favorabil acest document legislativ.

 

 

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, în 5 iulie, un proiect de lege pentru modificarea OUG privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede, printre altele, că prezenţa maşinilor de poliţie cu radar trebuie presemnalizată prin panouri cu 500 – 2.000 de metri înainte.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed