Sfârșit de epocă pentru Uzina Ford de la Craiova. Azi s-a fabricat ultima mașină

Echipa Ford de la Craiova a produs astazi ultimul B-MAX, model lansat in urma cu cinci ani, mai precis in iunie 2012. De atunci si pana in prezent s-au onstruit aproape 280.000 de unitati..Conform oficialilor Ford, motivul scoaterii din prodcţie a acestui monovolum şi înlocuirea lui cu SUV-ul EcoSport este lgat de evoluţia pieţei: „clasa mica a evoluat, iar monovolumele sunt inlocuite treptat de SUV-uri si Crossovere. Aici se incadreaza si modelul EcoSport, a carui productie va demara in aceasta toamna la fabrica noastra din Craiova, in urma unei investitii de 200 de milioane de euro”.

 

In urmatoarele doua saptamani fabrica Ford din Craiova va intra in perioada de „remont”, urmand ca activitatea sa se reia incepand cu data de 20 septembrie, cand toata atentia constructorului se va orienta catre lansarea cu succes a productiei noului EcoSport.

 

Oprirea producţiei Ford B-Max la Craiova a fost anunţată de Ford încă de la finalul lunii iulie. În primele şase luni ale acestui an producţia uzinei de la Craiova, singura care produce monovolumul B-Max, a fost de doar 28.960 de unităţi. Nici în tot anul 2016, B-Max nu a reuşit să îşi facă suficient loc pe piaţă, producţia totală atingând doar 38.849 de unităţi, în scădere cu 19% faţă de cea din 2015 care se situa la 47.967 unităţi.

 

În acest context se încadrează SUV-ul de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

 

„Aş vrea să-i mulţumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producţia celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-Max. Craiova este o parte solidă a viitorului producţiei globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunţ astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajaţi care vor fi recrutaţi la Craiova până la finalul acestui an”, a declarat John Oldham, preşedinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o la acea dată cu angajaţii Ford Craiova.

 

 

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed