Date companie
 
 
 
 

Dovlecei din Turcia, contaminați cu pesticide

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turcia, depozit, Ilfov, ansvsa, pesticide, dovlecei, contaminati, metalaxil, fungicid
 

Dovlecei contaminați cu pesticid! Inspectorii Autorității Naționale Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au depistat, într-un depozit din județul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei contaminați cu reziduuri de pesticide. Dovleceii proveneau din Turcia. În urma analizelor, s-a constatat că ear depășită limita maximă admisă pentru substanța Metalaxil-M.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter "Metalaxilul este o substanță folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume și fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi și piele."

Din fericire, niciun dovlecel contaminat nu a ajuns în consum. Conform procedurilor, întreaga cantitate, de aproape 20.000 de kilograme de dovlecei, a fost distrusă prin incinerare. Nu este primul lot de legume de import depistate. Săptămâna trecută, 1.100 de tone de cartofi din Egipt au fost oprite în portul Constanța și trimise înapoi, în țara africană. Și asta după ce inspectorii fitosanitari au constatat că tuberculii erau contaminați cu “Ralstonia solanacearum”, o bacterie foarte periculoasă care afectează culturile. Marfa a fost distrusă la destinație.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2