Betano Sport

Un nou sezon de Premier League!

Cel mai spectaculos campionat al lumii începe astăzi un nou sezon. Balul va fi deschis pe Old Trafford, la 22:00, cu Manchester United – Leicester City. Cine se va bate cu City la titlu? Lupta pentru aur este prezentată de Betano, operatorul digital de pariuri și cazinou.

Cotele pentru titlul campioană sunt tot în favoarea lui Manchester City

După sezonul fantastic în care a bătut numeroase recorduri, Manchester City e marea favorită la un nou titlu de campioană. Guardiola nu a pierdut niciun jucător important în vară și a întărit lotul prin aducerea lui Riyad Mahrez de la Leicester, pentru aproape 70 de milioane de euro. Diferența dintre „cetățeni” și urmăritoare a fost uriașă anul trecut, și sunt puține dovezi că diferența s-ar fi micșorat simțitor. Principalul lor obiectiv va fi, acum, trofeul Ligii Campionilor – campionatul intern căzând pe plan secund.

Liverpool e cotată cu șansa a doua. „Cormoranii” au avut, de departe, cea mai bună campanie de transferuri și au îmbunătățit lotul unde era nevoie. Locul 4 din sezonul trecut are, după mulți ani, un portar de top după venirea lui Alisson de la Roma, iar pentru linia mediană au fost aduși Naby Keita, Fabinho și Shaqiri. Finalista Ligii Campionilor din mai nu a mai câștigat un titlu intern de aproape 30 de ani, iar anul acesta par a fi principala contracandidată a lui Manchester City.

Manchester United a terminat ultimul an pe 2 dar nu a mutat decisiv pe piața transferurilor, singurul fotbalist adus pentru a fi titular fiind mijlocașul brazilian Fred. În presa engleză s-a vorbit mult despre o ruptură între Jose Mourinho și conducerea clubului, iar antrenorul portughez nu s-a plâns cu fiecare ocazie de lipsa transferurilor. E de notorietate faptul că Mourinho nu rezistă nicăieri mai mult de 2 ani, iar evenimentele din jurul echipei din vară conduc spre acest lucru.

Celelalte echipe implicate în lupta pentru titlu sunt, în ordinea cotelor, Chelsea, Tottenham și Arsenal. Chelsea a avut o vară la fel de dificilă ca Man United, chiar începând pregătirea pentru acest sezon fără un antrenor principal. Maurizio Sarri a venit târziu pe banca tehnică și e greu de crezut că va reuși să influențeze pozitiv echipa atât de rapid. Tottenham este singura echipă care nu a transferat niciun jucător în vară. Lotul este foarte puternic, iar tinerii care au terminat pe podium anul trecut au continuat să crească. Totuși, când toate s-au întărit, Tottenham a rămas neschimbată. Și ei vor avea un start greu de sezon, după ce mai mulți jucători importanți au ratat startul pregătirii, fiind în vacanță după Cupa Mondială. Arsenal are un antrenor nou, pe Unai Emery, și un lot întărit, dar „tunarii” au pierdut prea mult teren față de top în ultimii ani din mandatul lui Wenger pentru a fi văzuți cu șanse reale la primul loc, sau chiar la podium.

Derby-ul etapei 1 este Arsenal – Manchester City

Prima etapă începe cu 3 meciuri tari, cel mai interesant fiind Arsenal – Manchester City. Man United – Leicester de diseară și Liverpool – West Ham de duminică sunt, de asemenea, partide ce merită urmărite. Nou promovatele Fulham și Wolves au investit foarte mult în vară și ar putea spera chiar la o clasare în top 10. Ambele încep sezonul acasă, sâmbătă, în meciuri cu Crystal Palace și Everton.

Cine va fi primul antrenor schimbat? Ai sute de pariuri speciale pe Premier League pe Betano!

Pe Betano, pariurile speciale pe campionatul englez sunt extrem de variate. De la echipele retrogradate la golgheterii fiecărui club și la fotbalistul sezonului. O piață extrem de interesantă este cea a primului antrenor schimbat. Favoriții sunt Claude Puel (Leicester), Jose Mourinho (Man United) și Rafa Benitez (Newcastle).

Surprinde faptul că Puel e favorit, mai ales după ce conducerea lui Leicester a investit masiv în transferuri pentru a întări posturile cerute de antrenorul francez. Claude Puel e, însă, cunoscut ca un tip conflictual care pierde legătura fie cu jucătorii, fie cu conducerea. Iar conducătorii lui Leicester pot schimba antrenorii extrem de repede, indiferent de performanțele anterioare. Prezența lui Mourinho în top e normală, după declarațiile din vară, la fel și a lui Rafa Benitez. Antrenorul lui Newcastle a promovat echipa din liga a doua și a terminat în prima jumătate a clasamentului anul trecut, cu un lot în care nu s-a investit deloc. Toată vara a cerut întăriri, însă acestea nu au venit. Relația dintre el și președintele clubului este foarte tensionată, după ce i s-a promis că vor fi aduși jucători din banii obținuți din transferuri, însă asta nu s-a întâmplat.



Un nou sezon de Premier League!