CM 2018

Rusia invinge la scor Arabia Saudita in deschiderea Cupei Mondiale

Sursă foto: twitter.com/fifaworldcup

Meci cu cinci goluri, joi dupa-amiaza, pe Lujniki din Moscova, in deschiderea turneului final al Cupei Mondiale, toate marcate in poarta Arabiei Saudite. Asa am trait Rusia - Arabia Saudita.

Fara a fi din cale afara de spectaculos, meciul dintre rusi si sauditi a fost salvat de numarul de goluri.

Iury Gazinsky a deschis scorul in minutul 14 cu o lovitura de cap dupa o faza fixa, intrand in istoria acestei editii cu numarul 21 a Cupei Mondiale. Pentru jucatorul lui Krasnodar este primul gol la echipa nationala a Rusiei.

Pana la pauza rusii aveau sa-si dubleze avantajul prin Denis Cheryshev, jucator care a punctat pentru 2-0 in minutul 44 dupa o faza spectaculoasa in careu prin care a scos din schema doi fundasi adversi.

Cheryshev incepuse meciul ca rezerva, dar a intrat pe parcursul primei reprize, in minutul 23, in locul accidentatului Alan Dzagoev.

Fara sut pe poarta in prima parte a meciului, sauditii au ratat cea mai mare ocazie a lor imediat dupa pauza, in minutul 56, cand Alsahlwi a ratat de putin intalnirea cu balonul la o centrare in sase metri.

Intrat de doua minute in locul lui Smolov, uriasul Artem Dzyuba majora avantajul Rusiei in minutul 72 cu o lovitura de cap din sase metri.

Sauditii au cazut complet dupa acest gol trei si pana la final au mai scos de doua ori mingea din poarta. Ambele goluri au fost marcate dupa minutul 90 de Cheryshev cu un exterior de senzatie din interiorul careului si Golovin cu sut direct din lovitura libera pe coltul scurt.

Arabia Saudita n-a avut niciun sut pe poarta tot meciul, desi a fost echipa superioara la capitolul posesia balonului (60%).

La partida au asistat 78.011 spectatori.

Meciul a fost arbitrat la centrul de argentinianul Nestor Pitana, acesta achitandu-se fara probleme de sarcini.

Sistemul VAR folosit in premiera la Cupa Mondiala n-a fost folosit la acest meci.



Rusia invinge la scor Arabia Saudita in deschiderea Cupei Mondiale