Skip to main content

Rareş Bogdan: Am rămas tablou! Am crezut că e Napoleon, dar e altcineva

 
Rareş Bogdan: Am rămas tablou! Am crezut că e Napoleon, dar e altcineva

"AM RĂMAS TABLOU". Rareş Bogdan, realizator la Realitatea TV, pe pânză. Realizatorul de la Realitatea TV a ajuns într-un tablou semnat de pictorul Victor Ceban, într-o expoziţie de la Muzeul Satului. Ce spune realizatorul? De ce a ales pictorul să îl pună pe pânză pe moderatorul de la Jocuri de putere?

Publicitate

Imaginea a apărut chiar pe pagina de Facebook a lui Rareş Bogdan. Tabloul îl prezintă pe Rareş Bogdan într-o costumaţie asemănătoare cu cea a lui Napoleon. Portretul se numeşte simplu: „Rareş Bogdan”.

Cine e personajul în care este pictat Rareş Bogdan? La prima vedere, pare Napoleon, dar este vorba de altcineva.

Rareş Bogdan, pentru Paginademedia.ro:

"Am rămas tablou", glumeşte Rareş Bogdan. "Am fost şi eu surprins, trebuie să recunosc", continuă el.

Cine este personajul?

Rareş Bogdan, pentru Paginademedia.ro:

"Toată lumea a crezut că e vorba de Napoleon. Inclusiv eu am crezut la fel, dar nu este aşa, mi-a zis chiar pictorul.

Costumul din tablou este al generalului Pavel Kiseleff, rus alb, cel care a sistematizat Bucureştiu, cel căruia i se datorează multe, Regulamentele organice.

Are şi o poveste. Boierii au vrut să îi dea o sumă mare de bani când a plecat, că a făcut lucruri grozave. Ce putem face pentru tine, l-au întrebat? Kiseleff a zis "nu vreau bani!". "Tot ce vreau e ca unul din bulevardele principale din acest oraş să îmi poarte numele."

De ce l-a ales pictorul?

Rareş Bogdan: "Şi eu l-am întrebat. Nu îl cunoşteam, dar îl apreciam. E un maestru senzaţional, lucrează şi la Chişinău şi la Sinaia. A spus că îi place mult emisiunea, că susţin Basarabia, că sunt patriot şi am fost de partea mişcărilor din Piaţa Victoriei, din iarnă."

"Pentru mine a fost o surpriză. Nu ştiam de ce insistă să vin la vernisaj", a mai spus Rareş Bogdan.

Potrivit site-ului Muzeului Satului, vernisajul expoziţiei de pictură, desen şi sculptură, intitulată În oglindă, este ”un fel de DADA après la lettre”, ”o poantă născută din ideea că noi totuşi existăm. Noi…însemnând lumea muzeelor şi a creatorilor din diverse modalităţi de expresie plastică”, ”o sărbătoare. O sărbătoare a ideii: DE CE NU ŞI ALTFEL!” (dr. Dan Basarab Nanu – manager, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi).

Expozanţii sunt Cristian Bedivan (sculptură), Denis Brînzei (sculptură), Victor Ceban (desen, pictură), Mirela Iordache (pictură), Gheorghe Miron (desen, pictură), Irina Panţiru (pictură).

Îl veţi găsi pe Rareş Bogdan, pictura, la Muzeul Satului între 18 mai – 25 iunie, Sala ,,H.H.Stahl”, de miercuri până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Criticu de arta Criticu de arta
    Doamne! Mi-e dor de viralele lui Moise Guran!
  • sgiu sgiu
    Esti cam penibil băiete :))))
    de asta ii realitatea tv cum ii
  • Emil-Radu Emil-Radu
    Un kitsch mai grețos nici că se putea.

Trimite un comentariu

sus