Ana Maria Pătru: Mi s-au cerut foarte multe nume pentru denunţuri: Udrea, Băsescu, Dragnea, Ponta, Sebastian Ghiţă

Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente, a povestit într-o emisiune că, în perioada în care a fost cercetată în dosarul în care este judecată pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, i s-a cerut în repetate rânduri să facă denunţuri împotriva celor aflaţi în fruntea statului, de la Traian Băsescu la Victor Ponta, Elena Udrea sau Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
08 mart. 2018, 19:45
Ana Maria Pătru: Mi s-au cerut foarte multe nume pentru denunţuri: Udrea, Băsescu, Dragnea, Ponta, Sebastian Ghiţă

”Mi s-au cerut foarte multe nume pentru denunțuri. De la colegi, lideri politici, prieteni, nu aș vrea să îi sperii. Am sesizat Inspecția Judiciară, cred că a apărut și în spațiul public acel memoriu. În general, cei pe care trebuia să îi denunț erau oameni politici. Domnul Onea mi-a făcut o percheziție informatică, știa foarte bine în ce cercuri mă învârt eu. Elena Udrea, Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Sebastian Ghiță, Vlad Stoica, colegi de-ai mei. Încerca să creeze o poveste cu fiecare în parte. Voia să vadă dacă avem cunoștințe comune pe care să le poată strânge cu ușa, să facem denunțuri comune. Denunțurile se fac de obicei cu două persoane, apropiate altor persoane”, a declarat Ana Maria Pătru la Antena 3.

Ana Maria Pătru, fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Citeşte şi: Irina Socol îi dă replica fostei şefe AEP: Ana Maria Pătru minte. A scris că dorește să negocieze cu procurorii, să formuleze denunţuri

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada aprilie – mai 2013, Ana Maria Pătru ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfârşitul lunii iulie 2013 ar fi pretins de la aceeaşi persoană două ceasuri de lux (un ceas de damă în valoare de 49.700 lei şi un ceas bărbătesc în valoare de 58.500 lei), lăsând să se creadă că are influenţă asupra directorului unei instituţii publice cu atribuţii de control şi a promis că-l va determina să soluţioneze în mod favorabil o investigaţie care privea firma de software.

„În scopul anterior menţionat, Pătru ar fi primit de la reprezentantul firmei de software, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; la sfârşitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro), iar la data de 30 iulie 2013 – două ceasuri de lux în valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei”, se menţionează în comunicat.

Citeşte şi: Ana Maria Pătru, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani