Bear Grylls a ajutat la construirea unui ORFELINAT în România

În autobiografia "Noroi, transpiraţie şi lacrimi" (Editura Nemira, mai 2015) , Bear Grylls povesteşte, într-un scurt pasaj, despre prima sa experienţă în România.

26 aug. 2015, 07:59
Bear Grylls a ajutat la construirea unui ORFELINAT în România

În acei primi ani ai democraţiei postdecembriste, britanicul a participat la o acţiune misionară care oferea sprijin unei biserici pentru construirea unui orfelinat, scrie ziarulring.ro.

Atunci, România era o ţară stabilă din Europa de Est, dar sărăcia era răspândită şi vizibilă. (…) Am fost primiţi ca fraţii în casele enoriaşilor, iar ziua ajutam la construirea orfelinatului. Puneam cărămizi sau cerneam nisip, iar seara ajutam la organizarea unor evenimente locale pentru susţinerea bisericuţei„, îşi aminteşte Bear în cartea sa.

În timpul şederii în ţara noastră, britanicul a fost marcat de problema comunităţii rome.

Ne-am implicat mai mult în ajutorarea comunităţilor de ţigani, care erau trataţi ca nişte paria de majoritatea localnicilor„, menţionează Grylls.

Aşa cum declară, a învăţat să fie recunoscător pentru tot ceea ce are şi să nu se plângă niciodată de lipsurile materiale: „În timpul acestei călătorii am învăţat că nu aveam niciun drept să mă plâng de situaţia mea financiară şi că ar trebui să încerc să fiu recunoscător şi primitor de câte ori pot. Mai presus de orice, întotdeauna îmi voi aminti bunătatea şi căldura arătate de cei care aveau foarte puţin”.