Codrin Ştefănescu: Kovesi nu va candida la niciun fel de preşedinţie, că nu apucă. USR va avea de suferit

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat referitor la ipoteza că Laura Codruţa Kovesi ar putea candida la alegerile prezidenţiale, că nu va apuca să facă acest pas, deoarece vor ieşi la iveală "lucruri îngrozitoare" despre fosta şefă a DNA.

RomaniaTV.net
10 iul. 2018, 19:18
Codrin Ştefănescu: Kovesi nu va candida la niciun fel de preşedinţie, că nu apucă. USR va avea de suferit

„Kovesi nu va candida la niciun fel de preşedinţie, că nu apucă. În curând începe lumea să vorbească şi va afla lucruri absolut îngrozitoare. Şi USR, care şi-a făcut scrisorele de dragoste cu veniţi la noi ca să intrăm şi noi în Parlament va avea de suferit. Se prăbuşesc. Lui Iohannis trebuie să îi fie frică de Cioloş, iar anul viitor vom găsi soluţia ca să câştigăm inclusiv preşedinţia. O să vedeţi”, a afirmat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, marţi seară, la România TV.

Citeşte şi:  Dan Barna anunţă că a invitat-o pe Laura Coduţa Kovesi să se înscrie în USR

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că i-a propus fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se înscrie în partid, afirmând că, în prezent, este prematur să spună dacă, în contextul în care va onora invitaţia, i se va propune şi să fie candidata partidului la alegerile prezidenţiale. El a evitat să spună dacă îi va propune Laurei Codruţa Kovesi să fie candidatul USR pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

Referitor la acest subiect, vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat, marţi, că prin invitaţia lansată de Dan Barna fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi de a se înscrie în USR şi că ulterior i se va propune să candideze la prezidenţiale, USR începe să confirme zvonurile potrivit cărora e un partid creat de sistem. Acesta a mai spus că gestul preşedintelui USR, Dan Barna, arată faptul că între gruparea USR-Cioloş-Kovesi şi gruparea lui Iohannis „s-a rupt lanţul de iubire”.

Şeful statului României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.