Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, cercetat într-un nou dosar privind coruperea alegătorilor

Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, este cercetat de procurori pentru coruperea alegătorilor, fapte care s-ar fi petrecut în campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2012. Dosarul a fost disjuns din cel al PCA Ploieşti în care Cosma a fost trimis în judecată.

19 iun. 2017, 18:39
Fostul deputat PSD, Vlad Cosma, cercetat într-un nou dosar privind coruperea alegătorilor

Potrivit rechizitoriului în baza căruia Vlad Cosma a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în 12 iunie, pentru instigare la evaziune fiscală şi spălare a banilor, fostul deputat PSD este cercetat şi într-un alt dosar pentru coruperea alegătorilor, acesta fiind disjuns din cel vechi.

Fostul deputat Vlad Cosma a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru instigare la evaziune fiscală şi spălarea banilor fiind acuzat că în 2012 a determinat un om de afaceri să înregistreze o factură fictivă care să “disimuleze” o sponsorizare ilegală a campaniei electorale.

Potrivit Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii Secţiei de urmărire penală, au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Vlad Cosma, fost deputat, pentru instigare la evaziune fiscală şi spălarea banilor, dar şi a lui Petrică Uşurel şi a lui Răzvan Alexe, ambii oameni de afaceri, acuzaţi de evaziune fiscală, delapidare, spălarea banilor, respectiv complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, arată Mediafax.

În rechizitoriu se arată că la începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, Vlad Cosma, la acea dată preşedinte al Organizaţie de Tineret a PSD Prahova, “l-a determinat pe inculpatul Petrică Uşurelu, administrator al SC Allianso Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictiva nr. 243/10.03.2012 emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA”.

Factura fiscală, arată PCA Ploieşti, împreună cu alte documente justificative au fost puse la dispoziţia omului de afaceri de Răzvan Alexe.

Astfel, în 10 şi în 11 aprilie 2012, Petrică Uşurelul “cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a dispus efectuarea plăţii în conturile societăţii comerciale de tip fantomă Alex Design SRL a sumei de 1.086.240 lei”, mai arată PCA Ploieşti.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Tribunalului Prahova.