Gabriela Firea s-a înţeles cu premierul Tudose: O să primim ce i-am cerut

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susţine că a primit asigurări de la premierul Mihai Tudose că Municipalitatea va primi un teren ce aparţine Societăţii Române de Televiziune, teren pe care primăria intenţionează să construiască Spitalul Metropolitan.    

RomaniaTV.net
13 ian. 2018, 13:37
Gabriela Firea s-a înţeles cu premierul Tudose: O să primim ce i-am cerut

„Am primit asigurări din partea premierului Tudose şi a Guvernului în ceea ce priveşte trecerea în administrarea Muncipalităţii a terenului pe care vrem să construim Spitalul Metropolitan, un campus studenţesc şi un spaţiu pentru facultatea de medicină. Proiectul este gata şi este pe circuitul de aprobare, dar va fi de durată, pentru că va trebui să fie aprobat şi de Parlament. Tot terenul pe care se va costrui spitalul, campusul şi spaţiul pentru facultate are 10 hectare. Jumătate din acest teren aparţine SRTv, iar pe cealaltă jumătate se află o bază RATB. În consecinţă, noi vom solicita în următoarea şedinţă a Consiliului General, trecerea terenului de la RATB la primărie, ca să ne apucăm de treabă”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, primarul general Gabriela Firea.

Precizările edilului vin după ce consilierul general PNL, Cătălin Deaconescu, a declarat că premierul refuză să ofere primăriei terenul pentru construirea spitalului.

„Premierul Tudose a refuzat-o pe doamna Firea şi nu a vrut să-i dea acest teren din Pipera, care este al SRTv. Şi este normal să o refuze, pentru că acel teren este foarte departe de multe cartiere bucureştene şi nu este normal să faci acolo un spital unde mulţi bucureşteni nu vor putea ajunge”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, Cătălin Deaconescu, consilier general.

De altfel, inclusiv într-un proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, aflat pe ordinea de zi , se arată că solicitarea către Guvern nu are „nicio finalitate în acest moment”.

„Menţionăm faptul că a fost luată în calcul această posibilitate (n.r. – de relocare a autobazei RATB) deoarece, prin H.C.G.M.B. nr.295 din data de 19.07.2017, a fost făcută o solicitare către Guvernul României în vederea transmiterii imobilului situat în Şoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2, din domeniul public al statului şi admnistrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti, solicitare care nu are nicio finalitate în acest moment”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

Şi viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX: A rămas în pasivitate această cerere (n.r. – cererea către Guvern). E ca şi cum ai vorbit la pereţi, de aia s-a ajuns aici”, a precizat Bădulescu.