Gigi Becali îl ameninţă pe Alibec: Pierd 10 milioane şi te antrenezi în curtea şcolii. Nu mai vezi fotbal în viaţa ta

Gigi Becali, a declarat, miercuri seară, că Denis Alibec nu face ce vrea la echipă şi a ameninţat că ar putea să îl lase pe atacant să se antreneze "în curtea şcolii", cu toate că acest lucru ar însemna că ar pierde o potenţială sumă de zece milioane de euro dintr-un transfer.

13 sept. 2017, 19:36
Gigi Becali îl ameninţă pe Alibec: Pierd 10 milioane şi te antrenezi în curtea şcolii. Nu mai vezi fotbal în viaţa ta

Acum mă duc la echipă. Eu am stabilit nişte lucruri clare, după meci toată lumea doarme acolo şi alte lucruri. Meme este ca şi cum ar fi Becali aici. Numai că nu ia hotărârile, nu prindeţi duşmănie pe el. Probabil că unora nu le convine? Ce, cantonament după meci? Nu avem voie să fumăm? Acum o să mă duc să îi explic lui domnului Alibec care e situaţia. Eu nu vreau să amplific scandalul.

De ce să-mi bat joc de zece milioane pe care pot să le iau pe el? Dar totuşi asta nu înseamnă că Alibec face ce vrea la echipă. Şi asta am să-i spun lui. Să nu crezi cumva că din cauză că tu coşti vreo zece milioane faci pe-aici ce făceai la Astra. Pierd 10 milioane şi te las şi te antrenezi în curtea şcolii. Te antrenezi şi nu mai vezi fotbal în viaţa ta, nu că patru ani de zile… Dacă Dică îl dă afară de la antrenament şi el nu este în lot, cum să-l bag eu în echipă?„, a spus Gigi Becali, la Digi Sport.

Gigi Becali a precizat că a discutat cu Nicolae Dică şi acesta i-a spus că poate gestiona situaţia. „El mi-a spus: «Nu am niciun fel de problemă. Singurii jucători care sunt mai simandicoşi sunt Budescu şi Alibec. Nu că sunt obraznici sau că nu se antrenează, dar sunt puţin mai deosebiţi». Mi-a zis, nea Gigi, lasă-mă că ştiu să gestionez, pe cuvânt de onoare”. Singura problemă e că Alibec nu vrea să scadă sub 92 de kile„, a spus Becali, în cadrul emisiunii Fotbal Club, la Digi Sport.

Finanţatorul FCSB a menţionat că Alibec este cel mai important jucător din România, de aceea se vorbeşte atât de mult despre el. „S-au dat la un moment dat şi 8 milioane pe el şi am refuzat. Am avut ofertă şi de la o echipă din Franţa, din prima ligă, de 7 milioane de euro, banii jos. Am zis că nu mă interesează, era cu două zile înainte de final de mercato. De la Wolverhampton am avut ofertă de 10 milioane. Am acceptat-o. Am zis gata, luăm banii. A stat impresarul 6-7 ore la club, a comunicat cu clubul, iar cei de acolo mai departe, cu federaţia, şi exista pericolul să nu se poată face la timp. Au stat 6-7 ore, dar şi-au dat seama că nu se mai poate face şi de aia a picat„, a explicat el.

Marţi, Denis Alibec a scris pe Facebook că i se întâmplă uneori să fie nervos pe teren şi îi pare rău dacă a avut vreo reacţie necontrolată, însă reacţiile sale vin pentru că îşi doreşte foarte multe. „Mi se întâmplă să fiu uneori nervos pe teren. Îmi pare rău dacă am avut vreo reacţie necontrolată, dar dacă se întâmplă asta e pentru că îmi doresc foarte multe. Îmi doresc să-mi iasă jocul, îmi doresc să ajut echipa, îmi doresc victorii şi rezultate bune, atât în cupele europene, cât şi în Liga 1 şi Cupa Romaniei. Vreau să câştig cât mai multe trofee cu Steaua şi să fac perfomanţă. De fiecare dată intru pe teren şi dau totul. Poate uneori îmi ies toate, alteori mai puţine, dar nu pot să vă asigur decât că eu fac tot ce pot pentru ca la sfârşitul jocului să pot spune: Am dat totul! Indiferent care a fost rezultatul jocului să ne aplaudăm reciproc privindu-ne în ochi„, a notat el.

Luni, directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a scris tot pe Facebook despre Alibec că este primul fotbalist care i-a pus la îndoială autoritatea în club în întreaga sa carieră de conducător, spunându-i ironic în timpul partidei cu FC Viitorul “vorbeşti tu de fotbal”. “Mărturisesc că este prima dată în 23 ani de carieră în care un jucător mi se adresează cu „vorbeşti tu de fotbal”, punându-mi la îndoială autoritatea în club. Iar când patronul iese şi îi dă dreptate public, îndoiala dispare. E stilul inconfundabil al lui Gigi Becali, stil cu care a făcut performanţe şi reţeta financiară de care Steaua şi fotbalul românesc au mare nevoie”, a precizat Stoica.

Oficialul grupării FCSB, care a avut un conflict verbal cu Denis Alibec în timpul partidei cu FC Viitorul, jucătorul răspunzându-i ironic în urma unui sfat tehnic venit de pe bancă, a adăugat că va face un pas în spate şi că va trece peste orgolii. “Prin urmare, nu-mi rămâne decât să fac un pas în spate şi să aplaud evoluţiile lui Alibec în partidele care urmează. La ora asta, orgoliile trec în plan secund. Mă interesează prea puţin ca el să mă respecte. Vreau doar să respecte fotbalul şi să-şi pună în valoare calităţile incontestabile. P. S. Alibec nu s-a scuzat, n-a considerat că are motive. E mai bine, scuzele false n-au nicio valoare. Asta, doar aşa, pentru a respecta în totalitate adevărul”, a mai scris Mihai Stoica.