Lia Olguţa Vasilescu, despre sentinţa în dosarul preşedintelui PSD: „Nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul”

Lia Olguţa Vasilescu a declarat joi seară, la România TV că Partidul Social Democrat îl va susţine în continuare pe Liviu Dragnea.  Ministrul Muncii consideră că, în acest moment, nu există niciun lider PSD fără dosar fabricat.

21 iun. 2018, 19:30
Lia Olguţa Vasilescu, despre sentinţa în dosarul preşedintelui PSD: „Nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul”

 „De fapt, devine destul de clară sentinţa de astăzi. Nu numai că i se dă o condamnare, dar şi interdicţia de a mai avea o funcţie. (…) O să fim alături de acest lider, pentru că nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Ministrul Muncii susţine că în acest moment nu există niciun lider PSD fără dosar fabricat.

Vasilescu mai spune că o vină o au şi social-democraţii pentru că în Parlament nu au fost modificate prevederile în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu.

„Eu sper că lui Liviu Dragnea nu i se înmoaie genunchii, aşa cum a fost cu un premier care a demisionat din funcţie, lăsând partidul în off-side. Şi noi suntem vinovaţi, Parlamentul ar trebui să aplice deciziile CCR. Tocmai pentru că liderul a avut un dosar, i-a ţinut pe unii în frâu. Trebuia să facem ce era corect. Trebuie să aplicam deciziile CCR şi să mergem mai departe. (…) Partidul în momente critice s-a unit de fiecare dată”, a explicat ministrul.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive