Modificarea Codului Fiscal. Tudose: Măsura privind TVA split nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele

Premierul Mihai Tudose a anunţat, vineri, că măsura privind TVA split nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele, ci doar pentru cele care intră în insolvenţă, în faliment sau au înregistrat întârzieri la plata TVA.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 13:23
Modificarea Codului Fiscal. Tudose: Măsura privind TVA split nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele

Întrebat ce se va întâmpla cu modificările la Codul fiscal privind TVA split, Tudose a spus: „Au început nuanţările în urma discuţiilor cu patronatele. Unele observaţii ale patronatelor sunt corecte şi, pentru a scurta cumva din procedura legislativă, vom pune amendamente la Senat şi apoi la Camera Deputaţilor. Cred că ar fi bine ca luni să le prezinte ministrul de Finanţe”.

Premierul a spus că măsura nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele, potrivit Mediafax.

„Nu va mai fi obligatoriu pentru toată lumea ci, în principiu, pentru firmele care intră în insolvenţă, în faliment, sau firmele cu istoric fiscal nu foarte coerent, cu 2-3-4 întârieri la TVA. Va fi şi un sistem de premiere, încercăm să-l fixăm, şi va fi anunţat în momentul depunerii amendamentelor, dar foarte curând”, a adăugat Tudose.

Senatul a decis, marţi, retrimiterea la Comisia de buget a proiectului de lege privind plata TVA defalcată, liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, motivând că nici MFP, nici iniţiatorii amendamentelor nu au clarificat aspecte care ţin impactul bugetar al exceptării de la aplicarea obligatorie.

„Solicităm Senatului încuviinţarea retrimiterii la comisie pentru o săptămână. La amendamentele care s-au formulat în cadrul dezbaterilor la comisie, nici iniţiatorii, nici Ministerul Finanţelor nu au clarificat o serie întreagă de aspecte care ţin impactul bugetar al exceptării de la aplicarea obligatorie de la 1 ianuarie a unor categorii de contribuabili. S-a făcut propunerea şi s-a admis în comisie să se aplice TVA defalcat doar pentru companiile care au contracte cu statul. Au mai apărut în dezbaterea publică şi chestiuni legate de companiile care sunt în situaţii de insolvenţă, de aceea aş vrea să avem câteva cifre ceva mai complete”, a spus în plenul Senatului liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae.