Procurorul general: În România nu există un stat paralel. Cine se consideră paralel cu această ordine de drept nu este în regulă

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, la RFI, că, din punctul de vedere al magistraturii, nu există niciun stat paralel, dar dacă cineva se declară paralel cu ordinea de drept a României, care este bine apreciată şi are un nivel de standarde şi principii europene, este altă problemă.

29 nov. 2017, 11:13
Procurorul general: În România nu există un stat paralel. Cine se consideră paralel cu această ordine de drept nu este în regulă

Augustin Lazăr a explicat de ce nu este de acord cu poziţia PSD, care a adoptat recent o rezoluţie oficială, în care acuză aşa-numitul stat paralel că încearcă să decapiteze conducerea legitim aleasă a României.

„Din punctul de vedere al magistraturii, nu există nici un stat paralel, noi nu vedem nici un stat paralel, dar dacă cineva se declară paralel cu ordinea de drept a României, care este bine apreciată şi are un nivel de standarde şi principii europene, eu nu pot să polemizez cu acea persoană”, a declarat procurorul general.

El a spus că statul român este unul singur, cu instituţii serioase, care îşi îndeplinesc misiunea.

„Vă pot asigura că statul român este unul singur, cu instituţii serioase, care-şi îndeplinesc misiunea şi că nu îndrăzneşte nimeni să facă un abuz, fără riscul de a fi sancţionat, conform vinovăţiei sale. Acum, că politicienii dispută între ei şi se arată cu degetul unul pe altul care e paralel, asta e o altă problemă. Statul este unul singur, instituţiile funcţionează corect între ele, cooperează loial unele cu altele, ordinea de drept este una singură a unui stat de drept european şi justiţia română este una care funcţionează şi este bine cotată la nivel internaţional. Cine se consideră paralel cu această ordine de drept nu este în regulă”, consideră procurorul general.