Raportul comisiei parlamentare privind alegerile din 2009, pe masa lui Klaus Iohannis. Acuzaţii dure la adresa şefei DNA

Raport parlamentului despre şefa DNA a ajuns pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. Într-un răspuns pentru România TV, Administraţia Prezidenţială confirmă că raportul a ajuns la Cotroceni.

14 feb. 2018, 08:40
Raportul comisiei parlamentare privind alegerile din 2009, pe masa lui Klaus Iohannis. Acuzaţii dure la adresa şefei DNA

Documentul care conţine peste 100 de pagini cuprinde şi o serie de solicitări pentru preşedinte, transmite România TV. Parlamentarii au descoperit fraude grave, iar Laura Codruţa Kovesi este acuzată că afectează grav prin comportamentul său imaginea instituţiei pe care o conduce şi imaginea justiţiei.

Şefa DNA a refuzat audierile în comisia parlamentară care a anchetat alegerile prezidenţiale din 2009. Presedintele Iohannis este asteptat sa vina cu o pozitie publică în cazul acestui raport, precum şi în scandalul izbucnit la DNA din ultimele zile privind probele fabricate.

Citeşte şi: Traian Băsescu, intervenţie dură în Parlament despre „statul paralel”: L-am bătut pe Geoană de l-am rupt pe bune!

În plenul Parlamentului s-a dezbătut raportul Comisiei pentru alegerile prezidențiale din 2009. Traian Băsescu a avut o intervenție explozivă și le-a spus parlamentarilor că dacă ei consideră că statul paralel a funcționat în 2009, atunci ce au însemnat întâlnirile dintre Liviu Dragnea, Victor Ponta, George Maior, Laura Codruța Kovesi, Gabriel Oprea și Florian Coldea de la vilele conspirative ale SRI.

”Am să încep cu afirmațiile domnului deputat Pleșoianu, care vedea în seara de 6 decembrie 2009 și aseară statul paralel. Dar la K2 întâlnirile repetate Dragnea, Ponta, Maior, Kovesi și Coldea, nu sunt stat paralel? Dar întâlnirile dintre Dragnea, Ponta, Maior, Oprea și Coldea de la T14 nu sunt tot stat paralel?

Dumneavoastră uitați că la alegerile din 2009 grupul infracțional era format din trustul Intact condus de Dan Voiculescu, de trustul Realitatea condus de domnul Vântu și trustul Adevărul condus de Dinu Patriciu. Între timp, domnii Voiculescu și Vântu au făcut pușcărie!

Aș vrea să vă spun că Geoană a pierdut alegerile din 2 motive și nu pentru că a existat stat paralel.

Numai un partid lipsit de experiență poate să scoată la bătaie pe unul pe care tocmai îl bătusem la Primăria Capitalei. O a doua problemă pe care o aveți este că domnul Geoană are nevoie să facă baie de două ori pe zi și după dușul de la Antena 3 s-a oprit direct în jacuzzi la Vântu”, a spus Băsescu, în plenul Parlamentului.

„Pot spune că Geoană a pierdut alegerile din două motive: în primul rând, nu pentru că a existat un grup infracţional la PDL, a pierdut pentru că numai un partid lipsit de experienţă poate să scoată în bătălie pentru prezidenţiale pe unul pe care tocmai îl bătusem la competiţia de la Primăria Capitalei, fără niciun grup infracţional. Dumneavoastră l-aţi pus pe Geoană să-l bat şi a doua oară. E problema dumneavoastră”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în plen, în cadrul dezbaterii raportului Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Traian Băsescu a afirmat că Geoană a pierdut pentru că „simte nevoia să se spele de mai multe ori pe zi”.

„Marea problemă pe care o aveţi este că Geoană probabil simte nevoia să se spele de mai multe ori pe zi, drept pentru care după ce a plecat de la trustul Antena, s-a oprit direct în jacuzzi de la Vântu acasă, de asta aţi pierdut şi nu că au fost grupuri infracţionale în PDL, ci la voi au fost grupurile”, a spus Băsescu.

Candidatul PSD a condus în scorul alegerilor de la BEC doar 23 minute, a spus preşedintele PMP.

„Domul Geoană a condus doar 23 de minute alegerile la Biroul Electoral Central. Deci omul ăsta degeaba s-a culcat preşedinte şi a dormit până dimineaţă preşedinte pentru că el doar 23 de minute a condus în scorul alegerilor la BEC”, a susţinut liderul PMP.